welke xiaomi telefoon kopen
Ben benieuwd 02 maart 2022 4 min. leestijd

Welke Xiaomi past bij je?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je graag een Xiaomi telefoon kopen? Heel begrijpelijk. Want deze telefoons zijn snel, betaalbaar en hebben veel mooie extra’s. Zoals mooie, heldere en grote schermen. Ik stel al mijn Xiaomi telefoons aan je voor. Zo kun jij bepalen welke het beste bij je past.

Even voorstellen: Xiaomi

Xiaomi is een Chinese telefoonfabrikant. Het is een populair merk dat sinds 2010 al ruim 800 miljoen smartphones heeft verkocht. Na Apple verkocht het in het eerste kwartaal van 2021 zelfs de meeste telefoons ter wereld

Dat komt omdat Xiaomi telefoons in veel dingen uitblinken. Ze hebben snelheid, goede camera’s, grote schermen vol details en goede batterijen waarmee je lang doet. Telefoons van de buitencategorie. Wat wil je nog meer?

welke xiaomi telefoon kopen keuzes

Welke Xiaomi telefoon past bij mij?

Hieronder zie je al mijn Xiaomi telefoons. Ik neem ze met je door. Zo weet je precies wat de beste Xiaomi telefoon voor jou is.

Xiaomi Redmi Note 10

Met de Xiaomi Redmi Note 10 geniet je van een heel goede telefoon. Waarom? Hij is betaalbaar, ziet er knap uit met zijn dunne schermranden en heeft specs die horen bij de beste telefoons van het moment. Verder heb je met de Redmi Note 10 ook een telefoon voor de toekomst. Want hij is alvast klaar voor 5G.

Met 161,61 bij 75,34 millimeter is ligt hij extra fijn in de hand. Maar dat betekent niet dat hij klein is. Hij heeft een groot 6,5-inch Amoled-scherm waarvan de kleuren van het scherm spatten. Zonder een detail te missen, dankzij een hoge 2400 x 1080 Full HD+-resolutie. Daarbij heeft het scherm een verversingssnelheid van 90 Hz. Scrollen gaat daarom soepeltjes en ook reageert je scherm perfect op aanrakingen.

Nog meer pluspunten? De 5000 mAh-batterij, waarmee je heel lang op één lading doet. Ook is hij snel dankzij de Snapdragon 678 processor met een 2,2 GHz kloksnelheid. En heeft hij 4 GB werkgeheugen, waardoor je snel schakelt tussen apps.

Maak je veel foto’s en video’s? Dan heb je geluk. De Redmi Note 10 Pro heeft maar liefst 128 GB interne opslagruimte voor al je foto’s, video’s en apps. En niet onbelangrijk: hij heeft heel goede camera’s. Ik geef toe: niet zó fenomenaal als de Xiaomi Redmi Note 10 Pro, maar het komt in de buurt. Bijvoorbeeld de hoofdcamera, die beelden schiet in 48 megapixel. Zo maak je beeldige plaatjes.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Dan een andere parel: de Xiaomi Redmi Note 10 Pro. De grote broer van de Redmi Note 10. Het woordje ‘Pro’ verraadt al dat je met deze telefoon er een stapje op vooruit gaat. Bijvoorbeeld met het scherm. Dat is 6,67 inch tegenover de 6,43 inch van de Redmi Note 10. Op dit iets grotere scherm speel je net wat fijner spelletjes en is streamen extra fijn.

Wat nog meer pro is? De reactiesnelheid van het scherm. Dat reageert dankzij de 120 Hz nog sneller op je aanrakingen. Ook kan je scherm met Gorilla Glass 5 goed tegen vallen en stoten. Andere upgrades ten opzichte van de Redmi Note 10 zijn de camera’s. De hoofdcamera is er een van maar liefst 108 megapixel en zorgt voor haarscherpe beelden. Ook de macrolens gaat van 2 naar 5 megapixel. Een garantie voor extra mooie close-ups.

De Xiaomi Redmi Note 10 Pro is een veilige keuze. Ook met het oog op de toekomst. Zo heeft hij 5G-ondersteuning en kan hij door de goede specs nog jaren mee. Daarom is dit een van de beste Xiaomi telefoons.

Xiaomi Mi 11 Lite NE

Dan de Xiaomi Mi 11 Lite NE. Dit is de nieuwste Xiaomi telefoon. Hij is ook de snelste en heeft de beste selfiecamera van de drie. Ook deze smartphone heeft een mooi scherm met een hoge Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels. Daarop zijn video’s, spelletjes en berichten heel scherp zichtbaar. En net als de andere twee Xiaomi telefoons gebruikt de Mi 11 Lite daarvoor Amoled-technologie, wat zorgt voor heldere en kleurrijke beelden. Door de verversingssnelheid van 90 Hz speelt beeld extra vloeiend af en reageert het scherm snel op je aanrakingen. Dit maakt ’m soepeler in gebruik.

Waarin hij verschilt van de andere twee telefoons? De Xiaomi Mi 11 Lite 5G is de allersnelste. Hij heeft een krachtige Snapdragon 780G-processor die zorgt dat je apps snel opstarten. Dat doet hij met een hoge rekenkracht van 2,4 GHz. Ook is het de minst grote telefoon, want de afmetingen zijn 160,5 bij 75,7 millimeter. Toch blijft het 6,55-inch scherm groot genoeg om spelletjes op te spelen of series op te kijken.

Naast de snelheid en afmetingen, zijn er nog een paar andere verschillen. Zo is de batterij van de telefoon met 4250 mAh inhoud groot, maar iets minder groot dan die van de Redmi Note 10 en 10 Pro. Wil je graag een zo groot mogelijke batterij? Dan is de Xiaomi Redmi Note 10 Pro de allerbeste keuze.

Verder heeft de Xiaomi Mi 11 Lite NE een 64-megapixel hoofdcamera, ondersteund door een 8- en 5-megapixelcamera voor mooie panorama’s en portretten. Ook mag de selfiecamera er zijn: zo doe je aan beeldbellen en selfies maken met een 20-megapixelcamera. Ideaal voor haarscherpe selfies.

De beste Xiaomi telefoons: alleen maar goede keuzes

Xiaomi telefoons lijken veel op elkaar. Ze zijn snel, hebben grote schermen vol levendige kleuren en mooie details en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Wil je dat ook? Dat snap ik. Dat kan ook nog eens met een Sim Only abonnement. Ideaal, toch?

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.