Wat is Sim Only
Ben bewust 26 mei 2021 2 min. leestijd

Wat is Sim Only?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Sim Only is een telefoonabonnement zonder telefoon. Dat is het antwoord als mensen vragen: wat is Sim Only? In dit blog ga ik dieper in op deze vraag in en kom je erachter of een Sim Only abonnement ook wat voor jou is.

Sim Only in het kort

Sim Only is een type telefoonabonnement. Met een Sim Only abonnement krijg je van jouw provider alleen een simkaart. De telefoon? Daar zorg je zelf voor. Die zit niet inbegrepen bij je abonnement en daarmee ook niet bij je telefoonrekening. Dit maakt Sim Only een heel goedkoop telefoonabonnement.

Past Sim Only bij mij?

Het is begrijpelijk als je na deze uitleg niet meteen weet of Sim Only bij je past. Hieronder schets ik een paar situaties om je in te verplaatsen. Op die manier weet je misschien of Sim Only iets voor jou is.

Je hebt al een telefoon

Wanneer je abonnement bijna afloopt, kun je een nieuwe telefoon uitzoeken. Werkt je huidige telefoon nog prima? Dan is het zonde om deze weg te doen, toch? In dat geval is Sim Only voor jou het ideale abonnement. Het werkt precies zoals een abonnement met toestel, zonder de extra kosten van het afbetalen.

Je wilt een lage telefoonrekening

Bij Sim Only betaal je alleen voor je bundels. Je betaalt geen telefoon af. Zo blijft je telefoonrekening dus lekker laag! Extra fijn is de mogelijkheid om je bundels elke maand aan te passen. Zo past je abonnement ook na een tijdje nog bij jouw verbruik.

Je wilt zelf je telefoon kopen

Met Sim Only kun je op elk moment een nieuwe telefoon kopen. Ook als je abonnement nog niet is afgelopen. Zo stap je op elk moment over op bijvoorbeeld de iPhone 11. Wil je liever de Samsung Galaxy A54 kopen? Ook dat kan met Sim Only op elk moment.

Wat is Sim Only en zelf je telefoon regelen

Je wilt geen lening aangaan

Het mooie aan Sim Only is dat je voor dit abonnement geen lening aangaat. Je koopt namelijk geen telefoon op afbetaling. Telefoonleningen van € 250 of hoger worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. Ook moet je dan een Inkomen- en Lastentoets doen. De geregistreerde lening beïnvloedt de hoogte van toekomstige andere leningen, zoals een hypotheek. Bij Sim Only hoef jij je daarover geen zorgen te maken.

Zo werkt Sim Only

Overweeg je een Sim Only abonnement te nemen? In dit blog leg ik je uit hoe Sim Only werkt. Hieronder lees je dat in het kort:

  1. Je kiest de duur van je abonnement.
  2. Je kiest je bel- en internetbundels.
  3. Je sluit het abonnement af.
  4. Je regelt zelf een telefoon en stopt daar je Sim Only simkaart in.
  5. Je hebt nu een Sim Only abonnement!

Het verschil met Prepaid

Voor de leek lijkt Sim Only misschien hetzelfde als Prepaid. Bij allebei regel je zelf een telefoon. Toch is er een groot verschil. Sim Only is een abonnement dat je elke maand achteraf betaalt. Bij Prepaid koop je vooraf tegoed. Zodra dit op is, moet je weer nieuw tegoed kopen om te kunnen bellen, sms’en en internetten. Het Prepaid tarief is vaak hoger dan het Sim Only tarief.

Makkelijk je nummer meenemen

Overweeg je nu over te stappen op Sim Only? Dan weet je goed wat Sim Only is. Het overstappen naar een ander abonnement of een andere provider is in Nederland goed geregeld. Zo regelen providers onderling nummerbehoud. Je telefoonnummer verhuist dan mee naar je nieuwe abonnement. Dat is altijd gratis. Makkelijk geregeld!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is malware?

Ik leg je uit wat malware precies is en hoe je je ertegen kan beschermen.

Hoe bel je anoniem met een Samsung en iPhone?

Ik leg je uit hoe je zonder nummerherkenning kunt bellen.

Locatie delen WhatsApp: zo doe je dat

Wil je je locatie delen via WhatsApp? In dit blog leg ik stap voor stap uit hoe je dat doet op je iPhone of Android telefoon. Zo weet iedereen waar je bent en wanneer je aankomt.

Hoe kun je een telefoonnummer zoeken?

Wil je weten wie je belt? In dit blog leg ik uit hoe je een telefoonnummer opzoekt.

Uitgelegd: de pincode van je simkaart wijzigen

Hoe wijzig je de pincode van je simkaart? Ik leg het je uit voor iPhone en Android telefoons.