iPhone 6 en 6S - de verschillen
Ben benieuwd 04 oktober 2016 2 min. leestijd

iPhone 6 of iPhone 6s: de verschillen op een rijtje

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bij Ben geen lange wachtrijen met slaapzakken voor de deur zoals bij de Apple store, geen Apple fanboys die het nieuwste moeten hebben, geen telefoon met een nieuwe audiokabel. Bij Ben wachten we tot de prijs op het juiste punt zit en dan brengen we ze uit, zo ook bij de Apple iPhone 6 en de Apple iPhone 6s. Nu is het moment!

iPhone 6(s)

Na het succes van de Apple iPhone 5s en SE kan je nu ook voor de Apple iPhone 6 en 6s kiezen. Met deze uitbereiding in het assortiment geeft Ben je nog meer keus in Apple smartphones. Veel mensen denken dat het goedkoper is om een los toestel te kopen en vervolgens een losse sim only te kiezen. Maar bij Ben krijg je de mogelijkheid om je toestel in één keer te betalen, vervolgens betaal je alleen je sim only abonnement in de opvolgende maanden. Hierdoor krijg jij dus maximale korting.

Apple iPhone 6 of Apple iPhone 6s?

Nou blijft natuurlijk de vraag: kies je voor de iPhone 6 of kies je voor de iPhone 6s? De Apple iPhone 6s is een duurder toestel, maar heeft ook betere specificaties dan de iPhone 6. Dit zijn de grote verschillen:

Welke iPhone moet ik kopen?

Maar welke iPhone moet je nu kopen? Dit hangt echt af van je gebruik, gebruik jij jouw iPhone de hele dag door? Ben je niet weg te slaan van Instagram, Snapchat, YouTube, Facebook en vind jij het belangrijk om veel selfies te maken/delen? Dan zou ik zeker voor de Apple iPhone 6s gaan. Deze telefoon heeft veel betere camera’s dan de iPhone6, zowel aan de voor- als aan de achterkant. Daarbij heeft de Apple iPhone 6s meer geheugen en een betere processor om alles toch even iets sneller te verwerken.

Zelf merk ik dat mijn camera steeds vaker wordt vervangen door mijn smartphone, daarom zou ik voor de Apple iPhone 6s gaan. Aangezien die kwaliteit nog beter is scheelt dat weer een camera meenemen wanneer ik op pad ga. Zeker bij stedentrips of vakanties scheelt dat weer een camera op zak, aangezien ik mijn smartphone toch altijd bij me heb.

Is de Apple iPhone 6 dan een veel slechtere smartphone? Zeker niet! Dit toestel is een prima optie voor mensen die al die hogere specificaties niet nodig hebben. Iets minder pixels in je foto’s, mindere resolutie bij video’s en een wat minder geheugen. Dit scheelt dan weer in prijs bij het afbetalen van je toestel.

iPhones bij Ben

Met de toevoeging van de Apple iPhone 6 en iPhone 6s heeft het Ben assortiment er weer twee toppers bij. Voor de Apple liefhebbers wordt het er niet makkelijker op, we bieden namelijk ook nog de Apple iPhone 5s en iPhone SE. Voor iedereen een optie in elke prijscategorie. Nou blijft natuurlijk de vraag: welke iPhone neem jij?

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.