telefoonscherm schoonmaken
Ben bewust 26 april 2022 2 min. leestijd

Telefoonscherm schoonmaken? Zo doe je dat!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je je telefoon vaker wel dan niet in je hand? Dan is het goed om je smartphone zo nu en dan een goede schoonmaakbeurt te geven. Door ’m te reinigen is hij weer fris en voelt je telefoon altijd als nieuw. In dit blog geef ik tips om je telefoonscherm schoon te maken.

Waarom je telefoonscherm schoonmaken?

Je telefoon gebruik je vaker dan je denkt. En doordat je je telefoon veel aanraakt, stapelen de bacteriën zich makkelijk op. Je wilt het misschien liever niet weten, maar op jouw smartphone zitten op elke vierkante centimeter 2.000 tot 4.000 bacteriën. De boodschap is duidelijk. Tijd voor een grote schoonmaak.

hoe telefoonscherm schoonmaken

De 4 beste manieren om je telefoonscherm schoon te maken

Er zijn verschillende manieren om je smartphone eens goed te reinigen. De vier beste manieren? Hier komen ze!

Je scherm schoonpoetsen met doekjes

Microvezeldoekjes zijn je redder in nood. Maak dit doekje een beetje vochtig of doe er wat reinigingsspray op. Wrijf met ronde bewegingen over het scherm en je smartphone is supersnel weer schoon. Let wel op dat je geen desinfecterende handgel of alcoholische doekjes gebruikt. Hiermee kun je je telefoon beschadigen.

Extra goed schoonmaken met uv-licht

Meer dan 99,99% van alle micro-organismen op je telefoonscherm verwijderen? Schijn een uv-lamp op je telefoon. Daarmee sterven cellen van bacteriën af en vormen ze geen infectiegevaar meer. Wel zo prettig.

Met tandpasta je telefoonscherm schoonmaken

Ja, je leest het goed. Dit werkt echt! Je hebt maar een klein beetje tandpasta nodig, wrijf dit met een doekje zacht uit over je scherm en je scherm ziet er weer uit als nieuw! En laten we eerlijk zijn, wie heeft dit nou niet in huis?

Screenprotector vervangen

Heb je een screenprotector? Door deze eens in de zoveel tijd te vervangen, blijft je telefoon blinkend én krasvrij. Met een screenprotector gaat je telefoon sowieso een stuk langer mee. Hij beschermt je telefoon namelijk ook meteen tegen vallen en stoten. Ideaal als je soms een beetje klungelig bent en je niet om de haverklap een nieuw scherm wilt kopen.

Ook de rest van je telefoon schoon krijgen?

Niet alleen op je telefoonscherm zitten bacteriën. Ook de USB-ingang en achterkant verdienen zo nu en dan wat extra aandacht. Haal ook hier een doekje overheen, zodat je telefoon weer lekker fris is voelt. Zo gaat je telefoon lekker lang mee en kun je goedkoop blijven bellen, sms’en en internetten met een Sim Only abonnement af te sluiten, zonder nieuwe telefoon te kopen. Win-win dus!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Locatie delen WhatsApp: zo doe je dat

Wil je je locatie delen via WhatsApp? In dit blog leg ik stap voor stap uit hoe je dat doet op je iPhone of Android telefoon. Zo weet iedereen waar je bent en wanneer je aankomt.

Hoe kun je een telefoonnummer zoeken?

Wil je weten wie je belt? In dit blog leg ik uit hoe je een telefoonnummer opzoekt.

Uitgelegd: de pincode van je simkaart wijzigen

Hoe wijzig je de pincode van je simkaart? Ik leg het je uit voor iPhone en Android telefoons.

Je Instagram account deactiveren doe je zo

Ik vertel je hoe je je Instagram account tijdelijk kunt deactiveren.

Locatie delen: hoe doe je dat?

Weten waar je vrienden zijn of je locatie delen, zodat mensen weten dat je veilig bent? Ik vertel je hoe je dat doet met je telefoon.