screenprotector verwijderen
Ben op de hoogte 12 februari 2024 3 min. leestijd

Handige tips om een screenprotector te verwijderen

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je een screenprotector op je telefoon? Slim, want deze beschermlaag beschermt je scherm tegen krassen. Maar wat als deze na een tijdje vuil wordt? Of er komen scheuren in? Je kan dan de screenprotector verwijderen. Lees hier hoe je op een veilige manier de screenprotector eraf haalt. Of deze nu van plastic, glas of gehard glas is. Ik leg het je uit en vertel je ook wat je kan doen als de screenprotector er niet af wil.

Wat is een screenprotector?

Een screenprotector is bescherming voor het scherm van je telefoon. Vaak is het een dun laagje folie, kunststof, glas of gehard glas dat je op de glazen voorkant van je telefoon plakt. Op die manier bescherm je je telefoon beter tegen krassen en andere beschadigingen. Je kunt deze zelf erop zetten en loshalen.

Screenprotector wil er niet af? Zo wel

Wil je een screenprotector verwijderen? Vaak trek je hem er gewoon af. Maar wat als je screenprotector er niet af wil? Wees gerust. Ook dan zijn er manieren om op een veilige manier je screenprotector van het scherm te verwijderen. Lees snel verder hoe je de beschermlaag van je iPhone of Android telefoon haalt.

Hoe kan je een screenprotector verwijderen met je nagels?

De makkelijkste manier om een screenprotector te verwijderen? Met je nagels. Begin in van de hoeken waar de screenprotector het minst is beschadigd. Probeer daar met je nagel onder de folie of het beschermglas te komen. Daarna haal je het er af en kun je zo je oude screenprotector verwijderen.

Met tandenstokers of een pasje

Lukt het niet met je nagels? Je kunt dan proberen om de beschermlaag van je telefoon te verwijderen met een tandenstoker of een bankpasje. Het beginnetje doe je met de tandenstoker. Plaats deze voorzichtig aan de zijkant en probeer er onder te kopen. Daarmee wip je dan de screenprotector wat omhoog. Probeer dan je bankpasje eronder te schuiven. Daarmee kun je een groter stuk van je telefoon afhalen. En vervolgens haal je de rest van de folie er met je vingers vanaf. Of je haalt je beschermglas van je telefoon af op deze manier. 

Plakband of ducttape

Voor een harde screenprotector, zoals beschermglas, kan je plakband of ducttape gebruiken om het tempered glass (beschermlaag) te verwijderen. Wikkel de tape om je vinger met de plaklaag aan de buitenkant. Duw deze met je vinger stevig aan. En daarna haal je je vinger eraf. Zo kun je het gehard glas van je screenprotector verwijderen.

Föhnen kan ook helpen

Het is lastig om een screenprotector te verwijderen die helemaal stuk is. En die in verschillende losse stukken nog is vastgeplakt aan je telefoon. Je kunt dan een föhn erbij pakken. Maak eerst een randje los met een bankpasje of een tandenstoker. Richt dan de föhn op een lauwe stand op je scherm en beweeg hem langzaam op en neer. Zo verdeel je de warmte, zonder dat je telefoon oververhit. Daarna kun je met een pasje de verschillende losse stukken van je telefoon af wippen en is je scherm schoon.

Is een screenprotector nog nodig?

Veel telefoons hebben een ingebouwde screenprotector glas. Vaak is het Gorilla Glass. Dat is glas dat gemaakt wordt door een Amerikaans bedrijf gemaakt Corning. Dat heeft zich de laatste gespecialiseerd in glas voor telefoons. Het is extra stevig. Toch is het ook nu nog slim om een aanvullende, losse screenprotector te nemen. Zo heeft je telefoon net dat beetje extra bescherming om krassen te voorkomen.

Houd je telefoon langer mooi

Een screenprotector is vooral de moeite waard wanneer je de telefoon vaak in je broekzak hebt met sleutels of andere voorwerpen die kunnen krassen. Met zo’n beschermlaag houd je je telefoon langer goed. Als je dan nog tevreden bent, dan kun je bij mij een Sim Only abonnement afsluiten. Zo blijf je je telefoon gebruiken en betaal je maandelijks minder voor je abonnement.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat te doen als je telefoon niet aangemeld is bij het netwerk?

Lukt het niet om je telefoon aan te melden bij het netwerk? Ik neem oorzaken en oplossingen met je door om weer verbinding te krijgen.

Refurbished telefoons: een slimme keuze?

Twijfel je tussen een nieuwe en een gebruikte telefoon? Overweeg dan een refurbished telefoon. Lees hier wat het is en waar je op moet letten.

Ontdek alle functies van het nieuwe Android 15

Android 15 is de nieuwste versie van het besturingssysteem. Ontdek de nieuwe functies en welke telefoons de update krijgen.

Alles over de nieuwe iOS 18 functies

iOS 18 is beschikbaar. Fijn, want je kunt je iPhone updaten naar dit nieuwe besturingssysteem....

Wat maakt de camera van een telefoon goed?

Zoek je een nieuwe telefoon met een goede camera? Ik vertel je waar je op moet letten. Ontdek welke onderdelen van een telefooncamera belangrijk zijn.