samsung galaxy a52s review
Ben benieuwd 11 oktober 2021 4 min. leestijd

Samsung Galaxy A52s review

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De Samsung Galaxy A52s is een van de beste betaalbare Samsung-telefoons. En het mooie is: je kunt ‘m nu bij mij kopen met een abonnement. Overweeg je deze smartphone, maar twijfel je nog? Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent wat onafhankelijke kenners over de telefoon schrijven. Daarom zocht ik uit wat ze in hun Samsung Galaxy A52s review zeggen over de telefoon.

Even voorstellen: de Samsung Galaxy A52s

De Galaxy A52s is een Samsung-telefoon uit het middensegment. Dit betekent dat hij niet de hoofdprijs kost, maar dat de specs toch erg goed zijn. Zeker als jij je telefoon vooral gebruikt voor het sturen van berichtjes, video’s kijken en sociale media. Deze telefoon van Samsung heeft ook een extra helder scherm, goede camera’s en snelle hardware.

Samsung Galaxy A52s review: wat vinden de experts?

De Samsung Galaxy A52s is sinds augustus beschikbaar. Inmiddels hebben journalisten en experts hem uitgebreid getest. Het viel me op dat ze erg te spreken zijn over zijn snelle processor. Ook het scherm krijgt de nodige complimenten. Net als zijn betaalbare prijs. Hieronder neem ik de Galaxy A52s reviews van experts met je door.

Een knap afgewerkt design

De telefoon is 159,9 millimeter hoog, 75,1 millimeter breed en 8,4 millimeter dik. Pluspuntje: met 189 gram is hij lekker licht. Android Authority vindt er het volgende van: “De geleidelijke verhoging van de achterkant verbergt de dikke camera’s. In combinatie met een matte afwerking en glanzende twist, maakt dat het een mooi geheel.” Een voordeel van deze constructie: hij ligt extra lekker in de hand.

Een perfect scherm om series te kijken

Android Planet is te spreken over de kwaliteit van het scherm. “De schermkwaliteit is erg goed”, aldus de site. “Het Amoled-display toont mooie kleuren, goede zwarttinten en kan behoorlijk helder. Door het grote formaat van 6,5 inch en de hoge resolutie (2400 bij 1080 pixels), is de A52s een prima telefoon voor als je veel mobiele games speelt, of graag films en series kijkt.”

De telefoon heeft daarbij een sterke beeldverversing. “De Samsung Galaxy A52s is een lekker snelle smartphone, waarbij het vloeiende 120 Hz-scherm je ook het gevoel geeft dat je te maken hebt met een krachtig toestel”, vervolgt Android Planet. Een goede upgrade. Want de voorganger van de A52s had een verversingssnelheid van 90 Hz.

Krachtige processor en veel snelheid

Een groot pluspunt van de Samsung Galaxy A52s is volgens Android Planet de snelheid. De site nam de Snapdragon 778G-chip van de telefoon onder de loep nam. “De processor is krachtig, draait alle apps en games vloeiend en verbruikt ook niet te veel energie. Ook is 5G-ondersteuning standaard aanwezig.” De processor van deze Samsung telefoon heeft een maximale rekenkracht van 2,4 GHz. Meer dan genoeg om populaire apps als Instagram en YouTube vloeiend te gebruiken. Schakelen tussen apps gaat ook snel, omdat hij 6 GB werkgeheugen heeft. “Over de prestaties zijn we dan ook dik tevreden. De vingerafdrukscanner onder het scherm is soms wel een beetje langzaam, maar hij werkt verder prima.”

Batterij voor anderhalve dag

“De batterij van Samsung blinkt ook uit en de telefoon gaat gemakkelijk anderhalve dag mee”, vertelt Android Authority. “Ondanks uitgebreid gebruik van Twitter, Reddit, Slack en e-mails, had ik nooit de angst dat mijn batterij op zou raken. Ik had zelfs nog steeds batterij over aan het einde van een dag, terwijl ik de telefoon toch echt veel had gebruikt.”

“Het testen van smartphones zorgt vaak voor extra afname qua batterijpercentage”, vervolgt de site in zijn Galaxy A52s review. “Meer dan normaal. En ik ben er vrij zeker van dat deze telefoon twee dagen meegaat, als je ‘m minder intensief gebruikt dan ik deed. Zeker als je de verversingssnelheid verlaagt tot 60 Hz of speelt met enkele van de uitgebreide batterij-optimalisatie-tweaks.”

Hoofdcamera: zeldzaam in prijsklasse

De telefoon heeft een sterke hoofdcamera, merk ik uit de online Galaxy A52s reviews. Die krijgt namelijk de nodige complimenten. “De hoofdcamera van 64 megapixel gebruikt een Sony IMX682-sensor met optische beeldstabilisatie. Dat is behoorlijk zeldzaam in deze prijsklasse”, vertelt GSM Arena in haar beoordeling. De optische beeldstabilisatie zorgt dat je video’s minder bewogen zijn. En vloeiender ogen. Ook Notebookcheck is in zijn Galaxy A52s review te spreken over de telefoon. “Foto’s die gemaakt zijn met de hoofdlens zijn behoorlijk voor deze prijsklasse. Een hoogwaardige middenklasse smartphone met 5G én goede camera’s? Blijkbaar vinden kopers dit leuk. Samsungs Galaxy A50-serie is sinds de introductie immers een echte hit.”

samsung galaxy a52s review camera kleuren

Betaalbare telefoon

Twijfel je tussen de Galaxy A52s en zijn voorganger, de A52? Dan heeft Android Planet het antwoord. “De Galaxy A52s is nu ongeveer even duur als de A52 en we raden dan ook aan om voor de s-versie te gaan”, meldt de site. “De A52s heeft geen grote minpunten, krijgt lang Android-updates en biedt veel voor weinig.”

Nog een extra detail: de Samsung Galaxy A52s is waterdicht. Neuf.tv schrijft daarover: “De Samsung Galaxy A52s heeft een IP67-classificatie voor stof- en waterbestendigheid. Het is een van de weinige smartphones die deze functionaliteit bezit (voor deze prijsklasse, red.). Volgens Samsung is de telefoon bestand tegen onderdompeling tot één meter in water gedurende dertig minuten.” Dat is een mooie eigenschap, want zo blijft de hardware extra lang in goede staat. Handig als je een goede telefoon zoekt om extra lang te gebruiken voor je Sim Only abonnement.

Samsung Galaxy A52s met abonnement

De Samsung Galaxy A52s is snel, heeft goede camera’s en is betaalbaar. Je kunt deze telefoon bij mij kopen met een mobiel abonnement in de kleuren zwart, groen of paars. Bij mij kies je zelf je bundels en die zijn maandelijks aan te passen. Zo heb je altijd een abonnement dat bij je past!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.