oppo find x5 lite vs oppo find x3 lite
Ben benieuwd 01 maart 2022 4 min. leestijd

Welke kies jij: OPPO Find X5 Lite of Find X3 Lite?

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Tijd voor een OPPO vergelijking: de OPPO Find X5 Lite of de OPPO Find X3 Lite? In dit blog leg ik beide telefoons naast elkaar. Zo weet jij welke het beste bij je past.

De OPPO Find X5 Lite en Find X3 Lite zijn twee betaalbare telefoons met kenmerken van exclusieve smartphones. Zo zien ze er mooi uit, hebben ze een goed scherm en werken ze snel. Oh, en hun fotocamera’s zijn ook van het niveau uitstekend.

De beste uitstraling?

Ik kan je meteen iets verklappen: beide OPPO telefoons zien er heel strak uit. Dankzij hun dunne schermranden en mooie glazen voorkant stralen deze telefoons altijd. Ze verschillen in hun afmetingen. De OPPO X3 Lite is met 159,1 bij 73,4 millimeter iets groter dan de 156,8 bij 72,1 millimeter van de nieuwere X5 Lite. De nieuwe X5 Lite iets robuuster. Dat komt door de grotere batterij, waar je ook langer mee doet. Daarover later meer. De X5 Lite is 185 gram en de X3 Lite 172 gram.

Kleurrijke Amoled-schermen

Beide telefoons hebben een 6,43 inch Amoled-scherm met een Full HD+-resolutie van 2400 x 1080 pixels. Dat betekent dat de details en levendige kleuren van je telefoon spatten. Ook hebben de displays een hoge verversingssnelheid van 90 Hz. Dat betekent dat je telefoon negentig keer per seconde het beeld ververst. Het voordeel? Je OPPO telefoon reageert perfect op je aanrakingen en je scrolt heel soepel.

Ander voordeel: de OPPO Find X5 Lite en de Find X3 Lite hebben ijzersterk Gorilla Glass 5. Dat is gewapend glas dat het scherm beschermt. Ze kunnen daarmee wel tegen een stootje. Zijn er verschillen qua scherm? Eigenlijk niet. Beide schermen behoren tot de beste uit hun prijsklasse. Welke je ook kiest: je geniet van een prachtig scherm.

Welke OPPO is de snelste?

OPPO’s zijn snelle telefoons. En de X3 Lite en X5 Lite passen perfect in dat straatje. Ze hebben beiden een processor met een maximale kloksnelheid van 2,4 GHz. Wel is de processor van de Find X5 Lite nieuwer. Dit maakt hem zuiniger en effectiever. Zo starten apps iets sneller op en werken ze nóg soepeler. Ook de zwaardere apps. Verder hebben beide OPPO’s 8 GB werkgeheugen. Dat is veel! Hierdoor schakel je vloeiend en zonder haperingen tussen apps.

Verder hebben de OPPO telefoons nog meer gelijkenissen onder de motorkap. Zoals 128 GB opslaggeheugen. Genoeg om heel veel foto’s, video’s en berichtjes op te slaan. Ook hebben ze allebei Android 11 geïnstalleerd.

Je kunt het lezen: de telefoons lijken veel op elkaar. Zelfs onder de motorkap. Toch zijn er belangrijke verschillen. De Find X5 Lite heeft een grotere batterij van 4500 tegenover 4300 mAh. Met de één doe je al lang op een lading, met de ander extra lang.

oppo find x5 lite camera vs oppo find x3 lite camera

Professionele camera’s: klein verschil

Dan de OPPO vergelijking qua camera’s. Met beide telefoons heb je aan mogelijkheden geen gebrek. De Find X5 Lite en Find X3 Lite hebben allebei een hoofdcamera met 64 megapixel. De ultragroothoeklens is met 8 megapixel hetzelfde. Net als de macrolens van 2 megapixel.

De OPPO Find X5 Lite maakt het verschil met verbeterde camerasoftware. Dit maakt dat de camera sneller werkt en mooiere resultaten aflevert. Ook heeft hij een vierde camera aan de achterkant. Dit is een dieptesensor van 2 megapixel. Die gebruik je voor portretfoto’s en hij zorgt voor een mooi scherptediepte-effect.

Hou je van selfies maken? Dan zit je met beide telefoons goed. Op de voorkant zit zowel op de X3 Lite als op de X5 Lite een selfiecamera van 32 megapixel. Zo kun je haarscherp beeldbellen of selfies schieten. Ideaal, toch?

Specificaties vergelijken 

Alle specificaties op een rijtje, zodat je snel de verschillen ziet.

 OPPO Find X3 LiteOPPO Find X5 Lite
Datum van uitkomst 11 maart 202124 februari 2022 
Afmetingen 159,1 x 73,4 x 7,9 millimeter 160,6 x 73,2 x 7,8 millimeter
Gewicht 172 gram 173 gram 
Schermformaat 6,43 inch 6,43 inch 
Schermtype Amoled Amoled
Schermresolutie Full HD+: 2400 x 1080 pixels Full HD+: 2400 x 1080 pixels 
Verversingssnelheid 90 Hz 90 Hz 
Besturingssysteem Android 11Android 11
Processor Snapdragon 765G: 1×2,4 GHz, 1x 2,2 GHz en MediaTek Next-A: 2x 2,4 GHz en 6x 2 GHz
Werkgeheugen 8 GB8 GB
Opslaggeheugen 128 GB 256 GB 
Batterij 4300 mAh4500 mAh 
Snelladen 65 W65 W
Camera 1 64 megapixel 64 megapixel 
Camera 2 8 megapixel ultragroothoeklens 8 megapixel ultragroothoeklens 
Camera 3 2 megapixel macrolens 2 megapixel macrolens 
Camera 42 megapixel dieptesensor  
Selfiecamera 32 megapixel 32 megapixel 
Vingerafdruksensor JaJa 
5G? Ja Ja

OPPO vergelijking: Find X5 Lite pakt het goud

Beide OPPO telefoons lijken flink op elkaar. Zo hebben de OPPO Find X3 Lite en OPPO Find X5 Lite allebei een mooi Amoled-scherm. De Find X5 Lite is op de belangrijkste vlakken net iets beter. Door zijn nieuwe processor is hij extra snel. En door de verbeterde camerasoftware en extra dieptesensor heb je meer cameramogelijkheden. Ook is de batterijduur beter, omdat zijn batterij gewoon iets groter is. Welke OPPO je ook kiest, je geniet van een heel sterke telefoon.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.