5 apps om muziek te herkennen
Ben benieuwd 26 september 2022 2 min. leestijd

Muziek herkennen: deze 5 apps helpen je

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Iedereen heeft het wel eens. Loop je door de supermarkt, hoor je ineens dat ene liedje. Welk nummer is dat ook alweer? Je krijgt ’m niet meer uit je hoofd. Maar je weet ook niet hoe het heet. Kun je wel wat hulp gebruiken bij muziek herkennen? In dit blog geef ik je handige tips zodat je altijd meteen weet hoe dat ene deuntje heet.

Hoe kun je muziek herkennen?

Op de radio is de dj je redder in nood als je wilt weten hoe een nummer weet. Maar wat als je ergens anders een liedje hoort? Je kunt dan de muziek herkennen met een app. Zo weet je meteen hoe het nummer heet én wie de artiest is.

5 handige apps om muziek te herkennen

Je telefoon kan je dus een handje helpen om muziek te herkennen. Met deze apps weet je supersnel de naam en artiest van een nummer.

Shazam

Shazam is met ruim 100 miljoen gebruikers misschien wel de meest gebruikte app als het aankomt op muziek herkennen. Hoor je een liedje waarvan je wilt weten hoe het heet, of wie het zingt? Open de app en klik op het blauwe rondje. Binnen een paar seconden zie je op je beeldscherm welk nummer het is. En hoe vaak het al ‘geshezamd’ is. Handig: Shazam is standaard ingebouwd op je iPhone!

App image
Shazam: muziek en concerten
Rating starRating starRating starRating starRating star

Vind de naam van dat nummer! Verken songteksten, video en meer.

Download deze app hier

Musixmatch

Musixmatch is de ideale app als je op zoek bent naar songteksten. Maar Musixmatch kan meer. Deze app kan namelijk ook liedjes herkennen. Hoor je een leuk nummer? Musixmatch herkent hem én laat de songteksten zien op het juiste tempo. Perfect als je met het liedje wilt meezingen.

App image
Musixmatch lyrics
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geniet van gratis gesynchroniseerde songteksten met muziek van Spotify

Download deze app hier

SoundHound

SoundHound werkt ongeveer hetzelfde als Shazam. Ga in de buurt staan van de speaker, klik op het oranje logo van SoundHound en binnen een mum van tijd verschijnt het nummer in beeld. Was je te laat met het openen van de app? Dan kun je het liedje ook zingen, fluiten of neuriën. Dikke kans dat SoundHound het liedje alsnog herkent.

App image
SoundHound – Music Discovery
Rating starRating starRating starRating starRating star

Music discovery, identification, & voice-controlled player with 300M+ downloads!

Download deze app hier

Google Assistant

Heb je een Android telefoon, zoals de Samsung Galaxy A54 of OPPO A79? Dan kun je aan je Google Assistant vragen welk nummer er gespeeld wordt. Hoe? Gewoon door te vragen: ‘Hey Google, welk nummer is dit?’.

App image
Google Assistent
Rating starRating starRating starRating starRating star

Bel, zoek, navigeer en meer, gewoon via je Google Assistent.

Download deze app hier

Beatfind muziekherkenning

Beatfind doet meer dan alleen het herkennen van muziek. Je kunt met deze app ook meteen andere nummers van het album beluisteren, biografieën van artiesten lezen of andere hits zoeken.

App image
Muziek herkenning
Rating starRating starRating starRating starRating star

Bepaal welk nummer je binnen enkele seconden luistert.

Download deze app hier

Waar moet je op letten?

Heb je je nieuwe lievelingsnummer gevonden en ben je hem eindeloos aan het luisteren via een streamingsdienst? Met een Sim Only abonnement bij mij kies je precies het aantal MB’s dat je nodig hebt om onbezorgd te streamen.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.