kaios
Ben op de hoogte 30 maart 2022 2 min. leestijd

Alles over KaiOS: een simpel besturingssysteem

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je een simpel mobieltje omdat je vooral mobiel bereikbaar wilt zijn en af en toe wilt whatsappen? Dan is een betaalbare mobiele telefoon met KaiOS een slimme keuze. In dit blog vertel ik je alles over dit simpele besturingssysteem.

Wat is KaiOS?

KaiOS is een besturingssysteem voor ‘smart feature phones’. Dit zijn simpele mobiele telefoons die meer kunnen dan de mobieltjes die je van vroeger kent, maar minder in hun mars hebben dan hippe smartphones als de iPhone 15. KaiOS is een simpel besturingssysteem waarmee je ook op smart features phones internet kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor WhatsApp en om te navigeren.

Daarom een smart feature phone nemen!

Telefoons met KaiOS zijn verrassend populair. Begrijpelijk, want het zijn superslimme keuzes in combinatie met een goedkoop Sim Only abonnement. KaiOS telefoons zijn ontzettend betaalbaar en je kunt er verrassend veel dingen mee die dure smartphones ook kunnen. Perfect om voor weinig geld toch de belangrijkste mogelijkheden te gebruiken. Zo houd je meer geld over voor de dingen die écht leuk zijn.

Dit is er mogelijk met het besturingssysteem KaiOS

KaiOS is een simpel besturingssysteem waarmee je verrassend veel dingen kunt doen:

  • Bellen en sms’en: dat kan bij mij al onbeperkt voor € 5 per maand.*
  • Mobiel internet gebruiken: ook al heb je een kleiner scherm voor je mobiele telefoon, je kunt dankzij het KaiOS besturingssysteem gewoon mobiel internetten. Handig om te browsen en om het nieuws te lezen.
  • Versimpelde apps gebruiken: met KaiOS kun je ook apps gebruiken. Die hebben niet álle functies van dezelfde smartphoneapps, maar wél de belangrijkste.
  • Navigeren van A naar B? Dat kan ook met een KaiOS. Zo verdwaal je nooit meer.
kaios telefoons

Welke apps zijn er voor dit simpele besturingssysteem?

Voor KaiOS zijn verrassend veel apps beschikbaar. Ik vond een paar leuke, handige voor je.

WhatsApp

Wat is een mobiele telefoon zonder WhatsApp? De populaire berichtenservice is ook beschikbaar voor KaiOS telefoons. WhatsApp voor KaiOS kan het belangrijkste wat de Android en iOS apps ook kunnen. Bijvoorbeeld chatten, foto’s ontvangen en spraakberichten versturen.

YouTube

Ook YouTube is beschikbaar voor telefoons met KaiOS. Ontdek de nieuwste video’s, muziek, vlogs en meer via deze populaire app. Let je wel op je dataverbruik?

Facebook

Even de laatste Facebook berichten checken? Dat kan ook gewoon met een telefoon met KaiOS. Ook al is het scherm iets kleiner, de laatste posts check je makkelijk en snel.

Google Maps

Je kunt KaiOS telefoons ook gebruiken om te navigeren. Zo is onder andere Google Maps gewoon beschikbaar voor dit besturingssysteem. Perfect om nooit meer verdwaald te raken.

Spelletjes

Simpele mobiele telefoons kunnen met KaiOS nét dat beetje meer. Je kunt er ook spelletjes op spelen. Van biljarten tot puzzels maken en van racen tot tafeltennissen.

Je ziet hier een lijst met alle KaiOS apps.

Alcatel 30.80 4G: een goede telefoon met KaiOS

Wist je dat je bij mij meer dan alleen smartphones kunt kopen? Met de Alcatel 30.80 4G kun je ook een zogeheten ‘dumbphone’ met abonnement bij mij nemen. Deze smart feature phone is een kleine, ontzettend betaalbare mobiele telefoon. Dankzij KaiOS heeft-ie tóch een paar fijne mogelijkheden die smartphones ook hebben.

De batterijduur is het grote voordeel van deze betaalbare telefoon. Ook al gebruik je ’m vaak, opladen hoeft écht niet dagelijks. Je kunt er ook foto’s mee maken en filmen in 480p, wat net iets lager is dan HD-beeld.

*met uitzondering van inflatiecorrectie.

 TIP: Toch opzoek naar een goedkope smartphone? Bekijk hier onze beste goedkope mobiele telefoons.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Apps overzetten naar je nieuwe telefoon

Heb je een nieuwe telefoon? Leer hoe je eenvoudig je apps overzet van je oude naar je nieuwe telefoon. Zo kun je snel weer aan de slag.

Wat is Quick Share en hoe gebruik je het?

Wil je snel en zonder kwaliteitsverlies bestanden delen vanaf je Samsung telefoon? Ontdek hoe Quick Share werkt en hoe je het aan- en uitzet. Lees verder voor alle details.

Zo kun je apps verwijderen van je telefoon

Wil je je telefoon opruimen en overzichtelijker maken? Dan kun je de apps die je niet meer gebruikt verwijderen.

Bij mij krijg je nu standaard 5G

Bij mij krijg je standaard 5G. Lees hier alles over de voordelen van 5G, hoe je het instelt en welke telefoons het ondersteunen. Ontdek de snelheid van 5G.

Voicemail beluisteren: zo werkt het en dit kan je nog meer

Ik vertel je alles over je voicemail en hoe je de instellingen kan wijzigen.