iphone 12 review
Ben benieuwd 30 november 2021 4 min. leestijd

iPhone 12 review: dit zeggen de experts

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zoals je weet is de iPhone 12 bij mij te koop. Ik vind het een toptelefoon, met een kleurrijk scherm, snelle processor en professionele camera’s. Vinden experts dat ook? Ik heb alle meningen voor je verzameld in dit overzicht van iPhone 12 reviews. Ontdek in dit artikel wat kenners van de telefoon vinden.

Even voorstellen: de iPhone 12

Op 13 oktober 2020 bracht Apple de iPhone 12 uit. Eén de snelste smartphones die je bij mij kunt kopen. Dat komt door de Apple A14 Bionic processor. Die maakt hem snel. En door de updates van iOS blijft hij dat ook. De iPhone 12 heeft een mooi kleurrijk OLED-scherm en een indrukwekkende dubbele 12-megapixelcamera. Genoeg om van te genieten. Maar de grote vraag is: wat vinden de experts?

iPhone
12

Geniet van topcamera’s en levendige kleuren op je razendsnelle iPhone 12. Je kunt ’m bij mij kopen. Stel snel je abonnement samen

Apple iPhone 12 64GB Zwart
vanaf € 29,00/mnd

iPhone 12 review: wat zeggen onafhankelijke experts?

Is de iPhone 12 vandaag de dag nog een goede koop? Ik verzamelde de meningen van experts. Je ziet de belangrijkste conclusies uit hun iPhone 12 review hieronder. Kijk maar!

‘Een ontwerp dat zich onderscheidt’

Alle iPhones hebben een uiterlijk om van te smullen. De iPhone 12 ook. Toch hebben de makers van deze Apple telefoon een verandering doorgevoerd, ziet iPhoned. “Apple grijpt terug naar de iPhone 5s met een hoekiger ontwerp, dat ook doet denken aan de iPad Pro. Dat zorgt voor een fris uiterlijk dat zich direct onderscheidt van alle iPhones die sinds de iPhone X zijn uitgekomen.”

De afmetingen van de iPhone 12 zijn 146,7 bij 71,5 millimeter en hij is 7,4 millimeter dun. Daarmee is hij wat dunner dan de iPhone 11. “Dat is goed nieuws”, vindt iPhoned. “Want hoewel het schermformaat net zo groot is, is de telefoon toch wat kleiner dan de iPhone 11. Hierdoor ligt de iPhone 12 heerlijk in de hand. Wat ons betreft maakt dit alles de iPhone 12 de mooiste iPhone tot nu toe, al is dat natuurlijk persoonlijk.”

Rijk contrast op een OLED-scherm

De iPhone 12 heeft een 6,1 inch Super Retina XDR OLED-scherm, met een resolutie van 2532 x 1170 pixels. Wat je daaraan hebt? Nextpit weet het wel.“Surfen op het internet was een ongelooflijk fijne ervaring. Ook gamen en YouTube-video’s bekijken is op dit scherm heel aangenaam. Het scherm blinkt namelijk uit in zijn prestaties en biedt hoge helderheidsniveaus en een rijk contrast. Zelfs als ik in direct zonlicht sta, kan ik het display lezen zonder enig kwaliteitsverlies.”

Ook de Consumentenbond is vol lof over het scherm. “De omvang en de verhoudingen van het beeldscherm zijn hetzelfde als bij de iPhone 11. Die telefoon heeft al een prachtig scherm, maar dit OLED-scherm is scherper. En dat is niet het enige, ook het contrast is veel beter.” Daarbij heeft de iPhone 12 een grotere resolutie heeft dan de 1792 x 828 pixels van de iPhone 11. Daarom zie je meer details op je scherm.

Business Insider is het daar mee eens. “Het grootste verschil is de kleurweergave en het contrast. Beelden zien er op het OLED-scherm van de iPhone 12 veel levendiger uit dan op het LCD-scherm van de iPhone 11.” 

Snelle prestaties door de A14-processor

Apple ontwikkelt zijn telefoons continu. Zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Cashify merkt op dat er flink is gesleuteld aan de iPhone 12. “Onder de motorkap heeft iPhone 12 de A14 Bionic processor. Dat is de allereerste smartphone-chip die is gebouwd op een 5-nanometerproces en veertig procent meer transistors integreert dan de A13 van de iPhone 11.”

Een behoorlijk technisch verhaal. Ik weet het. Maar wel een belangrijk verhaal. Omdat er plek is voor meer transistors, is de processor sneller én zuiniger. De processor heeft een hoge kloksnelheid van 3,1 GHz. Een zeer hoge rekenkracht. “Dat is goed voor een betere batterijduur en snellere prestaties. Apple stelt namelijk dat de A14 processor veertig procent hogere CPU-prestaties levert dan de oude A12 en twintig procent meer in vergelijking met Apple A13.”

De batterij moet groot genoeg zijn om een dag te gebruiken. Is hij toch op? Dan kun je ’m snel opladen. “De iPhone 12 ondersteunt snelladen”, meldt Cashify.  “Daarom kan hij binnen dertig minuten tot vijftig procent worden opgeladen. Dat doe je met behulp van een Lightning-naar-USB-C-kabel en een 20W-lichtnetadapter.”

iphone 12 review camera

Upgrade voor camera’s

Experts vonden de camera’s van de iPhone 11 al ontzettend goed. Die van de iPhone 12 doen daar nog een schepje bovenop. Het stemt TechRadar tevreden. “Door de sensor van de iPhone 12 hier en daar wat te verbeteren, zijn de fotografische resultaten indrukwekkender, waarbij vooral de Night Mode upgrades hun werk goed doen.”

Met de nachtmodus maak je perfecte foto’s in het donker. Deze Night Mode gebruikt hier verschillende cameralenzen voor in combinatie met de camerasoftware. Bij een foto blijft de sluiter langer open en krijgt daardoor meer licht binnen. Doordat de camera meerdere foto’s maakt, stelt het met behulp van de software vast welk object moet worden scherp gesteld. De software analyseert alle foto’s en maakt er één goed geoptimaliseerde foto van.

Niet alleen de nachtmodus is verbeterd ten opzichte van de iPhone 11. “De iPhone 12 heeft ook een upgrade in de vorm van de nieuwe Smart HDR 3 technologie, die beter in staat is om bepaalde scènes te herkennen. Hierdoor worden de foto’s bewerkt op basis van de scène voor een optimaal resultaat. In combinatie met het diafragma van f/1,6 van de hoofdcamera zorgt dit voor prachtige foto’s, vooral bij gemengde belichting.”

Een iPhone voor de toekomst

De iPhone 12 komt uit oktober 2020 en is nog heel lang een slimme koop. Je krijgt met de iPhone 12 een snelle telefoon die jarenlang iOS updates krijgt. Zo blijft hij ook snel én goed beveiligd. Wil je deze iPhone 12 met kleurrijk OLED-scherm bij mij kopen? Dan kan dat met een goedkoop abonnement.

iPhone
12

Geniet van topcamera’s en levendige kleuren op je razendsnelle iPhone 12. Je kunt ’m bij mij kopen. Stel snel je abonnement samen

Apple iPhone 12 64GB Zwart
vanaf € 29,00/mnd
Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.