iphone 11 camera
Ben op de hoogte 03 september 2021 4 min. leestijd

iPhone 11 camera: alle ins en outs

Deel dit artikel

Zoek je een goede iPhone om foto’s mee te maken? Dan is de iPhone 11 een slimme keuze. Betaalbaarder dan de nieuwste iPhones, maar de camera is vrijwel net zo goed. Ik vertel je alles over de iPhone 11 camera. Zo weet jij wat ie allemaal kan.

Even voorstellen: dit is de iPhone 11

De iPhone 11 is een toptelefoon van Apple uit 2019. Ook nu is het ‘gewoon’ nog één van de snelste smartphones. Komt door zijn krachtige Apple A13 Bionic-processor. Die heeft een maximale rekenkracht van 2,65 GHz. Een indrukwekkend hoge kloksnelheid die apps in een oogwenk laat opstarten.

Ook is de telefoon door deze krachtige processor ruim dertig procent zuiniger dan de iPhone X en ook nog eens twintig procent sneller. En, o ja, natuurlijk heb je ook het geoliede iOS op je telefoon. Het zuinige, snelle en ó zo gebruiksvriendelijke besturingssysteem van Apple. Goed nieuws: je kunt met de iPhone 11 nog jaren rekenen op de nieuwste updates. Mooi! Dat houdt ’m supersnel en je blijft veel nieuwe functies krijgen.

Nog meer goed nieuws: hij wordt steeds betaalbaarder. Je kunt bij mij de iPhone 11 kopen. Met goedkoop abonnement. Waarbij je zelf je bundels elke maand kunt aanpassen.

iPhone 11 camera: nog altijd van de buitencategorie

Wil je een nieuwe telefoon om goede foto’s mee te maken? Met de iPhone 11 camera zit je goed. Ik neem de ins en outs met je door van deze snelle Apple telefoon.

iPhone 11 camera specificaties

De iPhone 11 heeft drie verschillende camera’s. Ik geef je hieronder de specificaties: 

  • Hoofdcamera: 12 megapixel, f/1.8 diafragma, groothoek, grote 1/2.55” camerasensor
  • Ultragroothoeklens: 12 megapixel, 120 graden hoek, f/2.4 diafragma, 1/3.6” camerasensor
  • Selfiecamera: 12 megapixel, groothoek, f/2.2 diafragma, 1/3.6 camerasensor
iphone 11 camera functies

Dit maakt ‘m zo goed

Je maakt met de iPhone 11 camera haarscherpe foto’s. Uitblinker van de drie? Ja, dat is wat mij betreft écht de hoofdcamera. Die heeft een extra grote camerasensor die licht extra goed omzet tot realistisch beeld. Het resultaat? Zeer realistische foto’s die qua kleur helemaal kloppen.

Dat is niet alles. Ook bij minder licht maak je heldere foto’s, dankzij een groot diafragma. Gebruiksgemak staat voorop, want de camera-app van iOS werkt snel en soepel. Voeg daarbij de selfieflitser en de 4K-filmresolutie en je hebt een sterke camera die nog jaren mee kan.

iPhone 11 camera: dit kun je er allemaal mee

Leuk hoor al die technische termen. Maar wat kun je er allemaal mee? Tijd voor een lijstje. Lees mijn overzicht van wat de iPhone 11 camera allemaal kan.

Leg een groot gebied vast

De telefoon heeft twee 12-megapixelcamera’s aan de achterkant. Eén daarvan is de ultragroothoeklens. Zo kun je een heel groot oppervlak vastleggen, zoals grote groepen mensen of een mooi natuurgebied. De lens van deze camera heeft namelijk een extra grote kijkhoek van 120 graden.

Scherpe selfies en uitgebreide portretopties

Ook selfies schiet de iPhone 11 als de beste. En wel dankzij de Retina Flash selfiecamera aan de voorkant met 12 megapixel. Het resultaat? Haarscherpe selfies. Met flits, dus altijd goed belicht. Je geniet daarbij van de uitgebreide portretfuncties. Voorbeeldje: je maakt de achtergrond van je selfie eenvoudig wazig. Voor een professioneel resultaat. Ook gebruik je de selfiecamera heel fijn voor het inloggen met Face ID.

Ook mooie beelden in donkere ruimtes dankzij de nachtmodus

Sta je in een donkere ruimte? Geen probleem. De nachtmodus wordt automatisch geactiveerd en daardoor krijg je heel goed belichte foto’s. Ook in het donker. De iPhone 11 camera gebruikt daarbij een langere sluitertijd. Wordt het beeld dan niet bewogen? De optische beeldstabilisatie vangt de trillingen in je hand perfect op. Zo is ook een foto bij minder licht superscherp en rijk aan details.

Tegenlicht is geen spelbreker

Niet alleen in donkere ruimtes kun je een mooi belichte film of video maken. Ook in de zon, met veel tegenlicht. De camera past zich aan om de kwaliteit van je plaatjes zo mooi mogelijk te maken. Zo hoef je niet meer na te denken hoe je moet staan om het perfecte plaatje te schieten.

Slimmere camera’s
Dankzij de extra camera heeft de iPhone ook méér informatie om mooie foto’s te maken. Door de info en beelden van de camera’s te combineren, lukt het steeds beter om indrukwekkende foto’s te maken. Zo ook dankzij de slimme HDR. Dit is de automatische, realistische belichting en kleuraanpassing.

Belichtingseffecten bij portretfoto’s
Ook zijn er belichtingseffecten mogelijk bij portretfoto’s. Zoals toneellicht en twee mono-effecten. Die kun je gebruiken bij portretten van mensen, maar ook voor dieren en objecten.

Alle nieuwe functies van de iPhone 11 camera, getoond in combinatie met een fotoshoot en een rondje Singapore? Dit is het resultaat.

Filmen met de iPhone 11 camera

Met de iPhone 11 camera maak je professionele video’s. Dat komt door de vele functies en mogelijkheden. Zoals beeldstabilisatie, slo-mo-functie en in- en uitzoomen tijdens het afspelen. Bovendien: opnemen kan in 4K, Full HD en HD tot 60 beelden per second.

Goed om te weten: ik heb voor jou de iPhone 11 met 64 GB geheugen. Daarom raad ik je aan vooral te filmen met 720p HD en 30 beelden per seconde. De kwaliteit is groots én je telefoon is minder snel vol.

Ook genieten van de iPhone 11?
Interesse in de snelle iPhone 11 met professionele camera? Hij is nu bij mij te koop. Makkelijk te scoren met een goedkoop telefoonabonnement. Zo heb jij een telefoon die de mooiste foto’s maakt. Ideaal als je jouw huis vol wil hangen met mooie foto’s of als je graag fotoboeken maakt. De iPhone 11 maakt daarvoor foto’s van hoge kwaliteit.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Apps overzetten naar je nieuwe telefoon

Heb je een nieuwe telefoon? Leer hoe je eenvoudig je apps overzet van je oude naar je nieuwe telefoon. Zo kun je snel weer aan de slag.

Wat is Quick Share en hoe gebruik je het?

Wil je snel en zonder kwaliteitsverlies bestanden delen vanaf je Samsung telefoon? Ontdek hoe Quick Share werkt en hoe je het aan- en uitzet. Lees verder voor alle details.

Zo kun je apps verwijderen van je telefoon

Wil je je telefoon opruimen en overzichtelijker maken? Dan kun je de apps die je niet meer gebruikt verwijderen.

Bij mij krijg je nu standaard 5G

Bij mij krijg je standaard 5G. Lees hier alles over de voordelen van 5G, hoe je het instelt en welke telefoons het ondersteunen. Ontdek de snelheid van 5G.

Voicemail beluisteren: zo werkt het en dit kan je nog meer

Ik vertel je alles over je voicemail en hoe je de instellingen kan wijzigen.