Ben bewust 23 augustus 2023 2 min. leestijd

Vijf handige huishoudboekje apps

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Met een huishoudboekje kun je al je inkomsten en uitgaven bijhouden. Vroeger moest dat met pen en papier, maar tegenwoordig doe je dat gewoon in een huishoudboekje app. Een handige manier om gemakkelijk inzicht in je financiën te krijgen. Ik zet de beste huishoudboekje apps voor je op een rij. 

De beste huishoudboekje apps

Er zijn heel veel soorten huishoudboekje apps. Ik zet de 5 beste voor je op een rij.

Spendee

Spendee is een handige huishoudboekje app. Met de gratis versie kun je geen bankrekening koppelen. Je moet je inkomsten en uitgaven zelf invullen. Maar dankzij de verschillende kleuren en categorieën maak je zo wel een handig overzicht. Met een Plus abonnement van € 1,99 per maand kun je je overzicht delen met iemand anders. En met het Premium abonnement van € 2,99 kan je je bankrekening toch koppelen. Dan worden je uitgaven gecategoriseerd en kun je zoveel rekeningen toevoegen als je wilt.

App image
Spendee Budget & Money Tracker
Rating starRating starRating starRating starRating star

Get your money under control with easy-to-use finance manager in your pocket.

Download deze app hier

Dyme

Ook Dyme is een online huishoudboekje app. Je koppelt de app aan je bankrekening. Vervolgens worden je uitgaven vanzelf gecategoriseerd. Zo zie je wat je bijvoorbeeld uitgeeft aan winkelen, eten en huishoudelijke zaken. Je kan geen eigen categorieën toevoegen, maar wel een uitgave verplaatsen als de app deze per ongeluk in een verkeerde categorie heeft gestopt. Ook kan Dyme je helpen bij het besparen op vaste lasten. Als de app onnodige vaste lasten ziet, kun je via de app abonnementen opzeggen. En meteen overstappen naar een goedkopere zorgverzekering. 

App image
Dyme: Huishoudboekje & Budget
Rating starRating starRating starRating starRating star

Grip op geld: kasboek, uitgaven, vaste lasten & abonnementen bijhouden, besparen

Download deze app hier

iBilly

iBilly lijkt erg op Dyme. Het is ook een Nederlandse app die je koppelt aan je bankrekening. Al je transacties komen vanzelf in een categorie. Per categorie kun je een maximaal budget instellen. Zo geef je nooit meer te veel geld uit aan kleding of koffie to go. Ook kun je spaardoelen aanmaken. iBilly is gratis, maar met het Premium abonnement kun je je financiën samen met je partner of huisgenoot beheren. Ook is het toevoegen van bonnetjes dan mogelijk.

App image
iBilly – Budget & Money Saver
Rating starRating starRating starRating starRating star

Connect your bank account and keep track of your income and spendings!

Download deze app hier

MijnGeldzaken Huishoudboekje

Op zoek naar een simpele huishoudboekje app? Dan is MijnGeldzaken Huishoudboekje wat voor je. Het kost eenmalig € 4,95 om je bankrekening te koppelen. Je uitgaven worden dan vanzelf in categorieën gezet. Ook zie je wat je binnenkort aan vaste lasten kunt verwachten, hoeveel je nog kunt uitgeven en je kunt budgetten instellen. Bonnetjes toevoegen is mogelijk, en in de webversie krijg je een nog uitgebreider overzicht.

App image
MijnGeldzaken Huishoudboekje
Rating starRating starRating starRating starRating star

The budgeting tool in the Netherlands with direct link to most Dutch banks.

Download deze app hier

Monefy

Monefy is een digitaal huishoudboekje met een mooie vormgeving. Je kunt snel en makkelijk betalingen toevoegen. De app deelt je uitgaven standaard in categorieën in. Maar je kan ook zelf nieuwe categorieën aanmaken. Dankzij het cirkeldiagram met kleurtjes kun je precies zien wat je waaraan uitgeeft. Je kan de app helaas niet met je bankrekening koppelen. 

App image
Monefy – Budget & Expenses app
Rating starRating starRating starRating starRating star

An easy and efficient budget app and expense tracker for managing your money.

Download deze app hier

Waar is een huishoudboekje app voor?

Met een huishoudboekje app hou je je inkomsten en uitgaven bij. Op je iPhone of Samsung telefoon. Vaak kun je je uitgaven onder verschillende categorieën hangen. Zo zie je precies wat je maandelijks uitgeeft. En waar je misschien op kunt besparen. ABN AMRO, ASN, Bunq en Rabobank hebben een eigen digitaal huishoudboekje. Geen ruimte meer voor een nieuwe app? Je kan makkelijk oude apps verwijderen van je telefoon.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Locatie delen WhatsApp: zo doe je dat

Wil je je locatie delen via WhatsApp? In dit blog leg ik stap voor stap uit hoe je dat doet op je iPhone of Android telefoon. Zo weet iedereen waar je bent en wanneer je aankomt.

Hoe kun je een telefoonnummer zoeken?

Wil je weten wie je belt? In dit blog leg ik uit hoe je een telefoonnummer opzoekt.

Uitgelegd: de pincode van je simkaart wijzigen

Hoe wijzig je de pincode van je simkaart? Ik leg het je uit voor iPhone en Android telefoons.

Je Instagram account deactiveren doe je zo

Ik vertel je hoe je je Instagram account tijdelijk kunt deactiveren.

Locatie delen: hoe doe je dat?

Weten waar je vrienden zijn of je locatie delen, zodat mensen weten dat je veilig bent? Ik vertel je hoe je dat doet met je telefoon.