fairphone 4 duurzaam
Ben benieuwd 22 april 2022 3 min. leestijd

In het zonnetje voor Green Month: de Fairphone 4!

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zelf onderdelen vervangen, een extra lange garantietermijn én zoveel mogelijk gemaakt van eerlijke materialen. Ja. De Fairphone 4 is misschien wel de duurzaamste telefoon ooit! Vrijdag 22 april wordt Green Month 2022 afgetrapt met Earth Day. Ik zet daarom deze Nederlandse telefoon voor je in het zonnetje. Wat maakt ’m zo duurzaam? Ik leg het je uit!

Over Earth Day & Green Month

Elk jaar is het op 22 april de Dag van de Aarde, oftewel: Earth Day! Deze dag is de aftrap van Green Month. In deze maand wordt er extra aandacht gevraagd voor klimaatverandering en de bescherming van het milieu. Met succes, want sinds 1970 mobiliseerde de Earth Day beweging al een miljard mensen. Hun wens? Wereldwijd mensen meer bijbrengen over het belang van een duurzame wereld.

Kennismaken met Fairphone

Ook ik draag graag mijn steentje bij aan Earth Day en Green Month. Voor mij is dit hét moment om Fairphone aan je voor te stellen. Een merk waar Nederland trots op kan zijn, want het werd in 2013 opgericht in Amsterdam. Het doel van Fairphone? Smartphones zo duurzaam en eerlijk mogelijk maken.

Geen telefoon duurzamer dan de Fairphone 4, hoe kan dat?

De grote trots van de Nederlandse fabrikant is de Fairphone 4. Geen telefoon is duurzamer dan deze toptelefoon. Hoe kan dat?

Makkelijk vervangbare onderdelen

De Fairphone 4 is een van de zeldzame telefoons waarbij je zelf makkelijk onderdelen vervangt. Is het scherm stuk? Doet de speaker het niet goed meer? Is de camera aan vervanging toe? Of is de batterijcapaciteit na een paar jaar sterk verminderd? Je bestelt makkelijk en snel nieuwe onderdelen via Fairphone.

Vervolgens vervang je deze gemakkelijk. Helemaal zelf. Je kunt zelfs de USB-ingang vervangen als deze het niet meer goed doet! Het mooie aan deze modulaire mogelijkheden? Je gooit geen telefoon weg die het eigenlijk nog prima doet. Kwestie van batterij vervangen en je accuduur is weer als nieuw, om maar een voorbeeld te noemen!

Op die manier ben je niet alleen duurzaam bezig, het is ook slim voor je portemonnee. Je kunt de Fairphone 4 extra lang gebruiken. Dit betekent dat je na twee jaar een Sim Only abonnement hebt. Je betaalt dan alleen voor je bundels en niet voor het afbetalen van een telefoon. Zo hou je meer geld over voor de dingen die écht leuk zijn!

fairphone 4 duurzame telefoon

Extra lang garantie

Telefoons van Fairphone zijn ook duurzaam, omdat de fabrikant wil dat je zo lang mogelijk met je telefoon doet. Daarom heeft de Fairphone 4 niet twee, maar vijf jaar garantie. Het enige wat jij hoeft te doen is deze garantie te activeren op fairphone.com/warranty. Belangrijk is dat je dit binnen negentig dagen na je aankoop doet, uiterlijk voor 31 december 2022.

Gemaakt van eerlijke materialen

Net als andere smartphones zit de Fairphone 4 vol met grondstoffen. Het grote verschil? Die van de Fairphone 4 zijn óf gerecycled óf eerlijk. Met eerlijk wordt bedoeld dat ze niet afkomstig zijn uit conflictgebieden. Fairphone wil niet dat er bij de productie van zijn telefoons sprake is van kinder- of dwangarbeid. Zeg nou zelf: alleen dan is een duurzame telefoon ook écht duurzaam, toch?

Een eerlijk loon voor fabrieksmedewerkers

Miljoenen telefoons worden er elk jaar weer gemaakt. De arbeidsomstandigheden waarin dat gebeurt zijn niet altijd even goed. Fairphone is daar extra scherp op. Het zorgt dat fabrieksmedewerkers onder goede omstandigheden hun werk doen. En dat ze een eerlijk loon krijgen.

Een E-waste neutrale telefoon

Koop je een Fairphone 4? Dan is deze afvalneutraal, oftewel: e-waste neutraal. Voor elke telefoon die Fairphone verkoopt, recyclet of refurbisht het een ander apparaat. Dit maakt je aankoop nóg duurzamer.

Luister je Earth Day & Green Month 2022 duurzaam op?

Zoek je een nieuwe telefoon en wil je je steentje bijdragen aan Earth Day en Green Month? Met de Fairphone 4 heb je een nieuwe telefoon die jaren vooruit kan! Een telefoon die écht duurzaam is. Sta je te popelen om meer te weten te komen over deze vernieuwende telefoon? Ga dan naar mijn speciale Fairphone 4 pagina. Daar kom je alles te weten over zijn specificaties en wat hem in zijn gebruik zo goed maakt.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.