dumbphone
Ben benieuwd 28 april 2022 1 min. leestijd

3 redenen om voor een dumbphone te gaan

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je een mobiele telefoon alleen om bereikbaar te zijn? Of om af en toe een berichtje te sturen? Dan is een dumbphone misschien iets voor je. Dit is een simpel mobieltje met een paar functies die smartphones ook hebben. Ideaal als je vooral bereikbaar wilt zijn. En niet zit te wachten op allerlei meldingen van andere apps. Ik vertel je er alles over in deze blog.

Wat is een dumbphone?

Een dumbphone is een simpele mobiele telefoon zoals je die misschien nog wel van vroeger kent. Je kunt er gewoon mee bellen en sms’en. Sommige dumbphones hebben ook een camera. Handig om toch nog de nodige kiekjes mee te schieten.

3 redenen om een dumbphone te nemen

Weet je nog niet of een dumbphone wat voor jou is? Ik geef je drie redenen om over te stappen naar zo’n simpel telefoontje.

Je wilt een goedkope telefoon voor je Sim Only abonnement

Zoek je een goedkope telefoon? Een dumbphone kost vaak maar een paar tientjes. Perfect als je een mobieltje zoekt voor je Sim Only abonnement. Zo ben je goed bereikbaar én ook nog eens supervoordelig uit.

Je wilt alleen een telefoon om mobiel bereikbaar te zijn

Gebruik je bijna geen internet op je telefoon, maar ben je meer van het bellen en sms’en? Waarom zou je dan betalen voor iets wat je toch niet gebruikt? Neem afscheid van je geavanceerde smartphone met de dure internetbundel. Met een dumbphone ben je prima bereikbaar én houd je meer geld over voor dingen die écht leuk zijn.

Je wilt social detoxen

Ben je de meldingen van Twitter, Instagram en je mailbox zat? Tijd voor een digitale detox! Met een dumbphone kun je simpelweg minder, waardoor er ook minder verleiding is om steeds naar je telefoon te grijpen. Dé manier om los te komen van je mobiel en je schermtijd te verminderen.

dumbphone telefoons

Zoek je een dumbphone met WhatsApp?

Wil je toch iets meer dan alleen bellen en sms’en? Dat kan. Zo kun je bij mij een dumbphone met WhatsApp kopen. Maak kennis met de Alcatel 30.80 4GB. Deze telefoon heeft het simpele KaiOS als besturingssysteem. Daarmee gebruik je versimpelde apps van populaire diensten als WhatsApp en Google Maps. Wat wil je nog meer?

TIP: Toch opzoek naar een goedkope smartphone? Bekijk hier onze beste goedkope mobiele telefoons.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.