Ben bewust 01 november 2023 1 min. leestijd

Alles over een adblocker op je iPhone

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Bij het internetten op je telefoon krijg je vaak advertenties te zien. Ook op je iPhone. Deze kunnen gepersonaliseerd zijn, maar ook niet. Wil je deze reclames niet meer zien? Een adblocker kan je helpen. Ik vertel je alles over een adblocker op je iPhone.

Wat is een adblocker?

Een adblocker zorgt ervoor dat advertenties in je browser geblokkeerd worden. En ook reclames in apps. Denk bijvoorbeeld aan banners, pop-ups en videoadvertenties. 

Ingebouwde adblocker Safari

Heb je een iPhone 14, iPhone 13 of oudere iPhone? Dan zit er een ingebouwde adblocker in je Safari browser. Deze blokkeert pop-ups. Zo zet je het aan:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Ga naar ‘Safari’.
  3. Schuif de slider naast ‘pop-ups’ naar rechts.

Gratis adblocker apps voor je iPhone

Het is mogelijk om nog meer advertenties te verbergen. Dit kan met adblocker apps uit de Apple Store. Ik zet hieronder 3 iOS adblocker apps voor je op een rij.

1. iBlocker

De iBlocker app is speciaal voor Safari gemaakt. De app verbergt reclame en spoort trackers en dataverzamelaars op. Ook zorgt het ervoor dat sites in Safari extra snel laden. In de instellingen bepaal je zelf wat je wel en niet wilt blokkeren. 

App image
1Blocker – Ad Blocker
Rating starRating starRating starRating starRating star

1Blocker lets you block obtrusive ads, sneaky trackers, and annoying elements on sites. With 1…

Download deze app hier

2. AdGuard

Op je iPhone reclame blokkeren? AdGuard helpt je erbij. De app verbergt onder andere banners, pop-ups en videoadvertenties in Safari. Doordat banners en adds niet geladen worden, bespaart dit ook data en batterij. AdGuard is gratis, maar er is ook een betaalde premium versie. Hiermee kan je je eigen filters toevoegen. Dit kost € 4,99 per jaar.

App image
AdGuard — adblock&privacy
Rating starRating starRating starRating starRating star

AdGuard is an ultra-efficient ad blocker for Safari. It will not only remove annoying ads but …

Download deze app hier

3. Adblock Plus

Laatste in dit rijtje is Adblock Plus. Deze adblock app gaat reclames en trackers tegen. Het is een gratis app die ook nog eens virussen opspoort. Zo kun je veilig internetten en gaat je batterij minder snel achteruit.

Nog meer handige tips 

Ook de adblocker app Wipr is een goede app tegen reclames. De app wordt vaak geüpdatet en blokkeert bijna alle advertenties in Safari. Wipr kost eenmalig € 2,99. Heb je een Android telefoon? Dan heb ik ook tips voor een adblocker op Android voor je.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Locatie delen WhatsApp: zo doe je dat

Wil je je locatie delen via WhatsApp? In dit blog leg ik stap voor stap uit hoe je dat doet op je iPhone of Android telefoon. Zo weet iedereen waar je bent en wanneer je aankomt.

Hoe kun je een telefoonnummer zoeken?

Wil je weten wie je belt? In dit blog leg ik uit hoe je een telefoonnummer opzoekt.

Uitgelegd: de pincode van je simkaart wijzigen

Hoe wijzig je de pincode van je simkaart? Ik leg het je uit voor iPhone en Android telefoons.

Je Instagram account deactiveren doe je zo

Ik vertel je hoe je je Instagram account tijdelijk kunt deactiveren.

Locatie delen: hoe doe je dat?

Weten waar je vrienden zijn of je locatie delen, zodat mensen weten dat je veilig bent? Ik vertel je hoe je dat doet met je telefoon.