ios 18
Ben op de hoogte 04 oktober 2024 3 min. leestijd

Alles over de nieuwe iOS 18 functies

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

iOS 18 is beschikbaar. Fijn, want je kunt je iPhone updaten naar dit nieuwe besturingssysteem. Benieuwd wat iOS 18 precies is en welke nieuwe functies iOS 18 heeft? Ik vertel het je.

Wat is iOS 18?

iOS 18 is het nieuwste besturingssysteem van je iPhone. Het is de opvolger van iOS 17 en zorgt ervoor dat je iPhone allerlei handige nieuwe functies en verbeteringen krijgt. Zo blijft je iPhone lekker snel en goed beveiligd.

Hoe kun je je iPhone updaten naar iOS 18?

iOS 18 installeren op je iPhone? Dat doe je zo:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op ‘Algemeen’.
  3. Tik op ‘Software-update’.
  4. Tik onderaan iOS 18 op ‘Download en installeer’.

Het is een grote update, dus het kan even duren voordat het nieuwe besturingssysteem geïnstalleerd is. Je ziet in beeld verschijnen hoe lang het updaten van je telefoon ongeveer zal duren. Daarna herstart je iPhone vanzelf.

iPhone
15

De iPhone 15 is compact, snel en je kunt er iOS 18 op installeren. Welke kleur kies je?

Apple iPhone 15 128GB Zwart Apple iPhone 15 128GB Blauw Apple iPhone 15 128GB Groen Apple iPhone 15 128GB Roze
vanaf € 43,00/mnd

Nieuwe functies in iOS 18

In iOS 18 vind je een hele hoop nieuwe functies. Hieronder zet ik de belangrijkste op een rij. 

Apple Intelligence

Je iPhone krijgt zijn eigen ingebouwde kunstmatige intelligentie: Apple Intelligence. Je kunt er meerdere taken mee uitvoeren, zoals het opstellen van mails, het transcriberen van telefoongesprekken en het bewerken van foto’s. Nog wat voorbeelden:

  • Je kunt automatische antwoorden instellen in Berichten.
  • Je kunt afspeellijsten samenstellen in Apple Music.
  • Notities heeft ondersteuning voor opnames en transcripten.
  • Siri is vloeiender en werkt nu samen met met ChatGPT en de Opdrachten-app. Daardoor snapt het je vragen nog beter.
  • Je kunt zelf emoji’s maken door plaatjes te combineren. Of maak er een van jezelf of je huisdier. 

Goed om te weten: Apple Intelligence komt in oktober naar de Verenigde Staten. In december komen de functies ook beschikbaar voor andere Engelstalige landen, zoals Engeland, Nieuw-Zeeland, Australië en Canada. Wanneer Apple Intelligence in Nederland komt, weten we nog niet. 

Bedieningspaneel en beginscherm

Vóór iOS 18 kon je kiezen welke app-iconen je in je beginscherm wilde. Maar je kon niet zelf een plek kiezen. Met iOS 18 heb je veel meer vrijheid om je beginscherm in te richten. Zo kun je een rij of kolom tussen de icoontjes leeg laten. En je kunt zelf de symbolen kiezen.

Ook in het bedieningspaneel heb je meer keuzevrijheid. Je kiest zelf welke regelaars je toevoegt en in welke volgorde ze staan.

Nieuw uiterlijk voor de  Foto’s app

De Foto’s app krijgt in iOS 18 een heel nieuw ontwerp. Je hebt meer manieren om foto’s te zoeken en onderaan je fotobibliotheek vind je nieuwe collecties. Je kunt zelf collecties samenstellen en vastpinnen. Zo moet het makkelijker zijn om bepaalde foto’s terug te vinden.

Vind je het nieuwe ontwerp niet fijn? Dan kun je ervoor kiezen om de volgorde te veranderen of alle extra albums en collecties weg te halen. Scroll daarvoor helemaal naar onder en kies voor ‘Pas aan en wijzig volgorde’.

Wachtwoorden app

Je wachtwoorden vond je eerst altijd terug in de Instellingen app. Nu is er een aparte app voor al je wachtwoorden. Zo vind je sneller je wachtwoorden terug en kan je je wachtwoorden nog sterker maken wanneer je wilt.. In de app staan al je inloggegevens, zoals wachtwoorden, Passkeys, wifiwachtwoorden en verificatiecodes. 

Ook handig: in de app kun je een QR-code maken waarmee anderen verbinding kunnen maken met je wifinetwerk.

Op deze iPhone modellen kun je iOS 18 installeren

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat maakt de camera van een telefoon goed?

Zoek je een nieuwe telefoon met een goede camera? Ik vertel je waar je op moet letten. Ontdek welke onderdelen van een telefooncamera belangrijk zijn.

Speel offline met Offline games – No wifi games

Ontdek de Offline games - No wifi app. Speel zonder internetverbinding. Lees verder om meer te weten te komen over deze trending app en de beste spellen.

Alles over Circle to Search

Circle to Search is een slimme functie in Galaxy AI van Samsung. Ontdek hoe het werkt en waarom het zo handig is. Lees verder om meer te weten te komen.

Zo zet je spraak om naar tekst.

Ik vertel je alles over spraak naar tekst omzetten op je telefoon.

Scan een QR-code met je telefoon

QR-codes zie je overal. Maar hoe scan je ze? In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je een QR-code scant met je telefoon. Lees verder en ontdek hoe makkelijk het is!