privacy screenprotector
Ben bewust 09 september 2024 2 min. leestijd

Privacy screenprotector gebruiken? Let hierop

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je telefoon gebruiken zonder pottenkijkers? Het kan met een privacy screenprotector. In dit blog leg ik je uit wat het is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Ook geef ik tips waar je op kunt letten bij het uitzoeken ervan.

Wat is een privacy screenprotector?

Een privacy screenprotector is een speciale beschermlaag voor je telefoon. Het zorgt ervoor dat alleen jij je scherm goed kunt zien. Kijk je recht op je scherm? Dan zie je alles duidelijk. Maar kijk je vanaf de zijkant? Dan wordt het scherm donker. Zo kunnen mensen naast je niet meekijken.

Hoe werkt een privacy screenprotector?

Een privacy screenprotector werkt door het gebruik van gekleurd glas. Dit glas bestaat uit meerdere lagen. Deze lagen zorgen ervoor dat de kijkhoek van je scherm kleiner wordt. Zo kun je je scherm nog goed zien als je er recht voor zit. Maar vanaf de zijkant is het scherm niet meer leesbaar. Dit komt door de speciale lagen in het glas.

Voordelen van een privacy screenprotector

Een privacy screenprotector heeft veel voordelen. Hieronder bespreek ik de belangrijkste.

Voordeel 1: Geen meekijkers

Met een privacyscherm zorg je ervoor dat mensen niet kunnen meekijken op je telefoon. Dit speciale glas wordt donker als je er vanaf de zijkant naar kijkt. Kijk je recht op je scherm, dan zie je alles duidelijk. Handig in de trein of op kantoor. Zo kun je persoonlijke gesprekken voeren zonder dat anderen meelezen.

Voordeel 2: Bescherming van je scherm

Een privacy screenprotector beschermt je scherm ook tegen krassen en barsten. Het glas vormt een extra laag over je scherm. Dit zorgt voor betere bescherming bij een val of stoot. Zo blijft je telefoon langer mooi en heel. Handig als je een Sim Only abonnement hebt en je telefoon zo lang mogelijk wil blijven gebruiken.

Voordeel 3: Antibacteriële laag

Sommige privacyschermen hebben een antibacteriële laag. Deze laag doodt de meeste bacteriën op je scherm. Je gebruikt je telefoon de hele dag door en zo blijft je telefoon schoon en hygiënisch. Vaak hebben deze protectors ook een olieafstotend laagje. Hierdoor blijven er geen vingerafdrukken achter op je scherm. Op die manier blijft je scherm makkelijk afleesbaar.

Voordeel 4: Kwaliteit van je scherm blijft behouden

Kies je voor een privacy screenprotector van hoogwaardig glas? Dan blijft je scherm langer goed. Dit is anders dan bij een beschermfolie voor je telefoon, waarbij de touch-ervaring minder kan worden. Het glas voelt hetzelfde aan als je scherm. Zo merk je geen verschil bij het vegen en tikken. 

Nadeel van een privacy screenprotector

Een nadeel van een privacy screenprotector is dat je scherm wat donkerder wordt. Daarom is het slim om de helderheid van je scherm hoger te zetten. Dit kan er wel voor zorgen dat je batterij sneller leeg gaat. Ook zijn privacyschermen vaak duurder dan gewone screenprotectors.

Glas of kunststof privacy screenprotector?

Met privacy screenprotectors kun je kiezen uit de materialen glas en kunststof. Glas is makkelijk aan te brengen en voelt hetzelfde aan als je scherm. Het beschermt goed tegen krassen en barsten. Een alternatief is kunststof. Deze beschermlaag voor je telefoon is goedkoper, maar de touch-ervaring is ook minder goed. Kunststof beschermt ook tegen krassen en barsten, maar voelt anders aan dan glas.

Elke bescherming is goed

Een privacy screenprotector biedt veel voordelen. Het beschermt je scherm en zorgt ervoor dat anderen niet kunnen meekijken. Let bij het uitzoeken op het materiaal en de extra lagen. Zo kies je de beste bescherming voor je telefoon. Wil je meer weten over screenprotectors? Lees dan ook mijn blogs over de beste screenprotector en hoe je screenprotectors verwijdert.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ongewenste mail blokkeren en voorkomen.

Krijg je veel ongewenste mail? Ik help je om deze te blokkeren en te voorkomen. Lees mijn tips en stappen om je inbox schoon te houden.

Wat betekent end-to-end versleuteld?

Stuur je veel berichten met een app? Dan is het slim om end-to-endencryptie te gebruiken. Maar wat is dat precies? En hoe stel je het in? Lees verder om erachter te komen.

Waar is mijn telefoon?

Ben je je telefoon kwijt? Zo kun je hem snel vinden.

Hoeveel schermtijd per dag?

Weet je wat je schermtijd per dag is? In dit blog vertel ik je hoe je erachter komt!

Zo blokkeer je een telefoonnummer

Ik leg je uit hoe je bekende en onbekende telefoonnummers kunt blokkeren.