5g ben
Ben op de hoogte 29 augustus 2023 1 min. leestijd

Nieuw bij Ben: 5G

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Scrollen door je social media, websites bezoeken of je favoriete serie kijken. Het kan allemaal nog sneller met 5G. Goed nieuws, want vanaf nu kun je bij mij kiezen tussen 4G en 5G. Ik vertel je hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Hoe werkt 5G?

Bij het bestellen van je abonnement of het wijzigen van je huidige abonnement, kun je kiezen tussen 4G en 5G internet. Als je al een telefoonabonnement bij mij hebt, regel je dit snel en makkelijk in Ik Ben. Neem je een nieuw abonnement? Dan kun je tijdens het bestellen aangeven of je 5G wil toevoegen. Zo maak je gebruik van nog sneller internet!

Voor het 5G-netwerk heb je een 5G-telefoon nodig. Je kunt op www.ben.nl/toestelhulp kijken of dat voor jouw telefoon geldt. Kies je voor 5G maar heb je geen 5G-telefoon? Dan schakelt je telefoon automatisch naar 4G Extra Snel en gaat je max. internetsnelheid van 200 Mbit/s naar 300 Mbit/s.

De belangrijkste voordelen van 5G

5G internet heeft allerlei voordelen. Ik vertel hieronder waarom het handig is om 5G te nemen.

Hogere internet- en downloadsnelheid

5G internet is een stuk sneller dan 4G internet. Zo gaat de downloadsnelheid van 200 Mbit/s naar 300 Mbit/s en de uploadsnelheid van 50 Mbit/s naar 75 Mbit/s. Hierdoor laden websites sneller. Dit merk je vooral als er veel afbeeldingen op een webpagina staan. Ook is het handig als je vaak YouTube video’s kijkt. Het bufferen van een filmpje duurt minder lang. Maak je zelf weleens video’s? Het uploaden hiervan gaat ook een stuk sneller. Net als het downloaden van je favoriete film voor onderweg. Of die ene goede serie. 

Meer capaciteit

Ook heel handig aan 5G: er is altijd goed bereik, hoeveel telefoons er ook aanwezig zijn op een bepaalde plek. Zoals bijvoorbeeld op een drukbezocht festival, of tijdens oud en nieuw. Zo kun je je vrienden of familie gewoon bereiken. Om ze te vinden als je ze kwijt bent, maar ook om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Let op je dataverbruik!

Van plan om 5G te nemen bij bijvoorbeeld je iPhone 14? Blijf dan wel goed letten op je dataverbruik. Met 5G kun je in 10 minuten meer websites bezoeken dan met 4G, omdat ze sneller laden. Maar hierdoor kan je data wel sneller op gaan. Hou dit dus goed in de gaten.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Apps overzetten naar je nieuwe telefoon

Heb je een nieuwe telefoon? Leer hoe je eenvoudig je apps overzet van je oude naar je nieuwe telefoon. Zo kun je snel weer aan de slag.

Wat is Quick Share en hoe gebruik je het?

Wil je snel en zonder kwaliteitsverlies bestanden delen vanaf je Samsung telefoon? Ontdek hoe Quick Share werkt en hoe je het aan- en uitzet. Lees verder voor alle details.

Zo kun je apps verwijderen van je telefoon

Wil je je telefoon opruimen en overzichtelijker maken? Dan kun je de apps die je niet meer gebruikt verwijderen.

Bij mij krijg je nu standaard 5G

Bij mij krijg je standaard 5G. Lees hier alles over de voordelen van 5G, hoe je het instelt en welke telefoons het ondersteunen. Ontdek de snelheid van 5G.

Voicemail beluisteren: zo werkt het en dit kan je nog meer

Ik vertel je alles over je voicemail en hoe je de instellingen kan wijzigen.