oppo find x2 lite vs find x3 lite
Ben benieuwd 31 mei 2021 4 min. leestijd

Vergelijking: OPPO Find X2 Lite vs Find X3 Lite

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

De OPPO Find X2 Lite is een van de populairste betaalbare telefoons uit 2020. Ook nu is hij nog heel populair. Begrijpelijk, want het is een goede telefoon. Maar wist je dat je bij mij de nieuwere de nieuwere OPPO Find X3 Lite kunt kopen bij je Sim Only abonnement? In dit blog vergelijk ik de twee smartphones met elkaar. Zo weet jij welke het beste bij je past.

Even kennismaken met OPPO

Voor ik begin stel ik je voor aan OPPO, want misschien ken je deze fabrikant nog niet. OPPO is een Chinese telefoonfabrikant die in zijn vaderland al jarenlang hele goede smartphones maakt. Deze zijn betaalbaar, snel, zien er mooi uit en hebben vaak fijne extra’s. Zoals goede camera’s en telefoons met een grote batterij.

5 verschillen tussen de OPPO Find X2 Lite en Find X3 Lite

De Find X2 Lite en Find X3 Lite zijn twee telefoons uit OPPO’s Find-lijn. Dit is één van de toplijnen van de fabrikant. De Lite-telefoons zijn de betaalbare, maar snelle exemplaren daaruit. Zoals zijn naam doet vermoeden, is de Find X3 Lite de opvolger van de Find X2 Lite.

De Find X2 Lite is nog heel populair, dus daarom zet ik de verschillen tussen de twee telefoons voor je op een rij. Handig als je twijfelt tussen het oude of nieuwe model.

oppo find x2 lite vs find x3 lite kiezen

Een strakker en nóg strakker ontwerp

De twee OPPO’s hebben een ontwerp met dunne schermranden en ze zijn fraai afgewerkt. Aan de achterkant lopen de zijkanten schuin af, zodat je ze prettig vasthoudt. De Find X3 Lite heeft een iets strakker ontwerp, want hij heeft geen inham voor de selfiecamera. Die zit in een klein gaatje linksboven in beeld. Dat is iets minder prominent, zodat je meer scherm hebt en een extra strak ontwerp.

Verbeterd scherm

Het is OPPO gelukt om in de Find X3 Lite een groter scherm te krijgen. Dat is knap, want de telefoon is ook iets compacter dan zijn voorganger. Het scherm is niet 6.4 inch, maar 6.43 inch groot. De resolutie en schermtechnologie zijn hetzelfde.

Dat is goed nieuws, want het Amoled-scherm van de Find X2 Lite is al ontzettend goed. Dit scherm is heel helder en weergeeft kleuren lekker fel. De resolutie is ook heel hoog: Full HD+ met 2400 x 1080 pixels.

Toch is het scherm van de Find X3 Lite écht een stuk beter. Dat komt omdat zijn verversingssnelheid niet 60, maar 90 Hz is. Beeld speelt vloeiender af en het scherm reageert sneller op je aanrakingen. Dat is vooral handig als je een spelletje speelt, want dit verbetert je reactietijd. Tijdens het streamen is de hogere verversingssnelheid ook een uitkomst. Beeld speelt zo extra soepel af!

Even snel in gebruik

De twee OPPO-telefoons hebben dezelfde krachtige processor. Deze Snapdragon 765G-chipset heeft een rekenkracht van maximaal 2.4 GHz. Op die manier starten populaire apps zoals Instagram, de app van Nu.nl en spelletjes lekker snel op. Ook werken ze vloeiend.

Het schakelen tussen apps gaat de telefoons ook goed af. Dat komt omdat ze met 8GB heel veel werkgeheugen hebben. Een fijn voordeel die de telefoons delen is de standaard 128GB opslaggeheugen.

De telefoons zijn dus zo goed als even snel. Toch is er een verschil in gebruik. De OPPO Find X3 Lite heeft het nieuwe Android 11 en zal langer updates ontvangen. Dat komt omdat hij nieuwer is dan de Find X2 Lite.

Betere batterijduur voor de Find X3 Lite

De Find X3 Lite is iets kleiner en dunner dan de Find X2 Lite. Toch zit er een grotere batterij in de telefoon. Die heeft 4300 mAh inhoud, ten opzichte van de 4025 mAh-batterij in zijn voorganger. Zo gaat de telefoon net een uurtje langer mee. Iets dat op het einde van de dag misschien goed van pas komt.

Beide telefoons laden trouwens als de brandweer op. De OPPO Find X2 Lite in 20 minuten voor de helft, zijn opvolger in 35 minuten voor de volle 100%.

Verbeterde hoofdcamera

Wil je graag videobellen in hoge kwaliteit of mooie selfies maken? Dat kunnen de telefoons heel goed, want ze hebben allebei een selfiecamera van 32 megapixel. De hoofdcamera van de Find X3 Lite heeft een mooie upgrade. Die schiet niet foto’s in 48, maar in 64 megapixel. De ondersteunende drie camera’s aan de achterkant zijn identiek en maken foto’s in 8, 2 en 2 megapixel. Je hebt een ultragroothoeklens voor panorama’s, een macrolens voor close-ups en dieptesensor voor portretten.

Specificaties van de OPPO Find X2 Lite versus die van de Find X3 Lite

Vind je het fijn om in een overzicht alle verschillen tussen telefoons te zien? Ik heb deze tabel voor je. Handig om zelf de OPPO Find X2 Lite met de Find X3 Lite te vergelijken.

 OPPO Find X2 LiteOPPO Find X3 Lite
Datum van uitkomst21 mei 202019 maart 2021
Afmetingen160.3 x 74.3 x 8 millimeter159.1 x 73.4 x 7.9 millimeter
Gewicht180 gram172 gram
Schermformaat6.4 inch6.43 inch
SchermtypeAmoledAmoled
SchermresolutieFull HD+: 2400 x 1080 pixelsFull HD+: 2400 x 1080 pixels
Verversingssnelheid60 Hz90 Hz
BesturingssysteemAndroid 10Android 11
ProcessorSnapdragon 765GSnapdragon 765G
Maximale rekenkracht2.4 GHz2.4 GHz
Werkgeheugen8GB8GB
Opslaggeheugen128GB128GB
Batterij4025 mAh4300 mAh
Snelladen50% in 20 minuten100% in 35 minuten
Camera 148 megapixel64 megapixel
Camera 28 megapixel ultragroothoek8 megapixel ultragroothoek
Camera 32 megapixel macrolens2 megapixel macrolens
Camera 42 megapixel dieptesensor2 megapixel dieptesensor
Selfiecamera32 megapixel32 megapixel
VingerafdruksensorJaJa
5G?JaJa
KleurenZwart en witZilver, blauw en zwart

Welke is beter, de X2 Lite of X3 Lite?

Het is logisch dat de OPPO Find X2 Lite uit 2020 ook nu nog heel populair is. Deze telefoon is betaalbaar, maar toch heel snel en compleet. En hij heeft ook nog eens het uiterlijk van een exclusieve telefoon.

De OPPO Find X3 Lite is een mooie verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Hij is net zo snel en heeft een beter scherm. Ook maakt hij mooiere foto’s en is hij nieuwer. Daardoor krijgt hij waarschijnlijk langer software- en beveiligingsupdates. Die houden je telefoon snel en veilig.

Succes met kiezen!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vergelijking: OPPO 11F vs OPPO A79

In dit blog vergelijk ik de OPPO 11F en OPPO A79. Ontdek welke telefoon het beste bij je past. Lees verder voor een gedetailleerde vergelijking.

De beste kleine smartphone voor jou in 2024

Telefoons worden steeds groter, maar niet iedereen wil dat. Zoek je een kleine smartphone die je makkelijk met één hand bedient en in je broekzak past? Lees verder voor de beste keuzes.

Vijf goede dual sim telefoons

Wil je met twee nummers bereikbaar zijn op één telefoon? Ontdek de voordelen van een dual sim telefoon. Ik zet vijf goede dual sim smartphones op een rij.

Vergelijking: Samsung Galaxy S24 vs Galaxy S23

Ontdek het verschil tussen deze twee krachtige Samsung telefoons.

De beste goedkope mobiel voor 2024

Zoek je een goedkope mobiel die toch goed presteert? In dit blog bespreek ik de vijf beste goedkope telefoons voor 2024. Zo maak je een slimme keuze en bespaar je geld.