ios update
Ben op de hoogte 28 mei 2021 2 min. leestijd

Waarom iOS 14.5 een belangrijke iOS-update is

Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Er is een belangrijke iOS-update voor de iPhone beschikbaar. Met deze update krijgt je telefoon iOS 14.5 en die heeft veel goede verbeteringen. Vooral op het gebied van privacy. In dit blog praat ik je bij.

iOS-updates: altijd meteen downloaden

Je iPhone krijgt regelmatig software-updates. Het is belangrijk dat je deze iOS-updates meteen installeert. Niet alleen vanwege de nieuwe functies, maar vooral vanwege de laatste beveiligingsupdates.

iOS-updates downloaden? Zo werkt het

Je iPhone laat het je weten wanneer een iOS-update beschikbaar is. Heb je dit bericht gemist? Je kunt ook zelf kijken of er een update beschikbaar is. Zo werkt dat:

  • Open op je iPhone de ‘Instellingen’-app.
  • Druk op ‘Algemeen’.
  • Ga naar ‘Software-update’.
  • Je iPhone controleert nu of er een update beschikbaar is.
  • Zo ja? Dan kun je hem downloaden en installeren. Zorg wel dat je telefoon met wifi is verbonden en voor minstens 50 procent is opgeladen.

Alles over de laatste iOS-update

iOS 14.5 is de laatste grote software-update voor je iPhone en inmiddels is ook de kleine update naar iOS 14.6 beschikbaar. Ik praat je bij over de belangrijkste verbeteringen.

De belangrijkste privacyverbetering: een verbod op volgen

De iOS-update naar iOS 14.5 is vooral vanuit privacy-oogpunt een belangrijke update. Tot voor kort konden apps en hun ontwikkelaars jouw activiteit in andere apps en websites volgen. Op die manier wisten ze waar jouw interesses liggen om je relevante advertenties te tonen.

iOS 14.5 geeft jou de controle terug. Apps zijn nu verplicht je om toestemming te vragen om je te mogen volgen. Bij het opstarten van een app geeft deze je een verzoek tot volgen. Je kunt dan de optie ‘App vragen om niet te volgen’ te kiezen. Apps en hun ontwikkelaars moeten jouw besluit respecteren, anders verdwijnt de app uit de App Store. Een fijne keuze als je niet wilt dat adverteerders veel van je weten.

Noodoproep doen via Siri

De mogelijkheden van Siri zijn met deze iOS-update weer iets uitgebreider. Nieuw is dat je via de spraakassistent nu een noodoproep kunt doen. Dit doe je door ‘Hey Siri, noodoproep’ te zeggen. Daarna start een timer die aftelt vanaf vijf. Handig als het per ongeluk gebeurt.

Je iPhone ontgrendelen met de Apple Watch

Een kleine, maar handige verbetering is er als je ook een Apple Watch hebt. Je kunt je iPhone er nu mee ontgrendelen. Hij hoeft hiervoor alleen maar in de buurt te zijn. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een mondkapje draagt. In dat geval werkt het gezichtsherkennende FaceID, dat in telefoons als de iPhone 11 en iPhone 15 zit, niet.

Kleine verbeteringen

iOS 14.5 en iOS 14.6 bevatten daarnaast een boel kleine verbeteringen. Zo is het ontwerp van de Podcast-app vernieuwd en kun je lijstjes in je Notitie-app beter sorteren. Ook kun je de controller van een Xbox of PlayStation 5 koppelen aan je iPhone. De iPhone 12 ondersteunt nu dualsim met 5G. Handig als je met twee simkaarten tegelijkertijd 5G wilt gebruiken.

ios update 14.5 belangrijk

Is de nieuwe iOS-update beschikbaar voor mijn iPhone?

iPhones krijgen heel lang de laatste iOS-updates. iOS 14.6, de meest recente update, is beschikbaar voor alle iPhones die ook iOS 14 hebben. Weet je niet welke versie jij hebt? Zo kom je erachter:

  • Open op je iPhone de ‘Instellingen’-app.
  • Druk op ‘Info’.
  • Naast ‘Softwareversie’ zie je welke versie van iOS je hebt.

Alle iPhones vanaf de iPhone SE uit 2016 en nieuwer zijn geschikt voor de laatste iOS-update. Ook voor de iPhone SE 2022 is deze dus beschikbaar.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Apps overzetten naar je nieuwe telefoon

Heb je een nieuwe telefoon? Leer hoe je eenvoudig je apps overzet van je oude naar je nieuwe telefoon. Zo kun je snel weer aan de slag.

Wat is Quick Share en hoe gebruik je het?

Wil je snel en zonder kwaliteitsverlies bestanden delen vanaf je Samsung telefoon? Ontdek hoe Quick Share werkt en hoe je het aan- en uitzet. Lees verder voor alle details.

Zo kun je apps verwijderen van je telefoon

Wil je je telefoon opruimen en overzichtelijker maken? Dan kun je de apps die je niet meer gebruikt verwijderen.

Bij mij krijg je nu standaard 5G

Bij mij krijg je standaard 5G. Lees hier alles over de voordelen van 5G, hoe je het instelt en welke telefoons het ondersteunen. Ontdek de snelheid van 5G.

Voicemail beluisteren: zo werkt het en dit kan je nog meer

Ik vertel je alles over je voicemail en hoe je de instellingen kan wijzigen.