1000 MB zijn flink wat MB’s, het is dan ook logisch dat je met 1000 MB flink wat kan doen op het best geteste 4G-netwerk van Nederland. Maar wat kan je eigenlijk allemaal met 1000MB? En hoe kan je zo slim mogelijk omgaan met je MB’s? Dat leg ik je in deze blog graag uit!
Snappen & Appen
Wie kent het niet? Maar als je niet op een Wi-Fi-netwerk zit, is het dan slim om die dingen allemaal te gaan doen? Een bericht via WhatsApp kost maximaal 1 KB, met 1000 MB (100.000 KB) kan je dus flink wat appen! Al moet je er wel op letten dat dit alleen geldt voor het sturen van tekstberichten naar elkaar. Als je gaat videobellen en/of audio gaat bellen zal dit meer MB’s kosten. Ik raad je dan ook aan om alleen maar te gaan bellen via WhatsApp als je op een Wi-Fi netwerk zit.
Even snel een leuke foto maken op Snapchat, ik herken mezelf hier helemaal in. Maar hoeveel data verbruikt Snapchat nou eigenlijk? Aangezien het op Snapchat draait om het versturen en bekijken van foto’s (vandaar dat een foto of filmpje een snap heet!) kost het je MB’s om de foto’s te laden. Helaas kost het versturen of het bekijken van een foto veel MB. Snapchat heeft echter een handige functie. Je kan namelijk een zogeheten: ‘’Databesparingsmodus’’ aanzetten. Dit zorgt ervoor dat Snapchat niet automatisch de snaps download van jouw favoriete artiesten en vrienden.
5 tips om je datagebruik in bedwang te houden
Als je eenmaal de smaak van mobiele data te pakken hebt, kunnen de MB’s als water door je vingers glippen. Hierbij nog 5 tips om je internetgebruik onder controle te houden:
- Houd je belstatus goed in de gaten via de Ik Ben-omgeving of Ben app. Hier kun je bijhouden hoeveel data je hebt verbruikt. Mocht je bang zijn voor buiten de bundel kosten, dan kun je jouw MB Pauze instellen, zodat je niet buiten de databundel kunt gebruiken. En voor een onverwacht drukke internet maand kan je een MB Extra kopen.
- In WhatsApp > instellingen > datagebruik kun je zelf aangeven of je via Wi-Fi of mobiel data, dus afbeeldingen, audio, video of documenten wil downloaden. Je kunt dus zelf kiezen waar je je 500 MB voor gebruikt. Kies dus ervoor om afbeeldingen op te halen via Wi-Fi.
- Apps gebruiken op de achtergrond vaak ongezien data. Dit voorkom je door de apps zelf uit te zetten en via instellingen te zorgen dat er niet om automatische updates wordt gevraagd. Dit bespaart niet alleen MB’s, maar helpt je ook om de batterijduur van je toestel te verlengen. Dit kan je instellen onder ‘mobiel data’ in de instellingen van jouw toestel.
- Vind je het leuk om overal en altijd muziek te kunnen luisteren, maar wil je geen geld uitgeven aan streaming via mobiele data. Zet dan zelf muziek op jouw telefoon. Daarnaast bieden verschillende streamingdiensten vaak ook de mogelijkheid om offline je muziek te luisteren.
- Om video’s te kunnen kijken, zonder gebruik te maken van streaming data, raad ik je aan video’s vooral via Wi-Fi te bekijken op je telefoon. Via instellingen > Youtube, kun je mobiele data uitzetten voor Youtube, en voorkom je zelf dat dit uit je 500 MB bundel gaat.
Ik Ben
Ben® in controle over mijn abonnement Met mijn Ben app ben je altijd op de hoogte van jouw v…
Hoe weet ik hoeveel MB’s ik heb verbruikt?
Er zijn talloze apps om te kijken hoeveel MB je hebt verbruikt in de maand. Zo kan je in de Ik Ben app en omgeving namelijk elk moment van de dag bekijken hoeveel MB jij hebt verbruikt in je huidige maand. Wil je weten hoeveel je aan welke app hebt verbruikt? Dit kan je vinden in de instellingen van je toestel. Ook bestaat er een app om jouw data te meten, namelijk ‘ My Data Manager’. Deze app is beschikbaar op IOS en Android.
Ben je echter niet van social media af te schoppen, houd je van muziek luisteren in de trein én kijk je graag video’s op YouTube, Netflix of Facebook? Dan kan het zijn dat 1000 MB net niet genoeg is. Wil je een grotere bundel? Dan kan je gemakkelijk elke maand jouw bundel wijzigen door middel van een bundelwijziging.